Criza paturilor ATI: ARAFAT: În acest moment NU MAI SUNT LOCURI în București

1 lună in urmă 1

Sectia ATI Spitalul Militar CentralSectia ATI Spitalul Militar Central

Secretarul de stat Raed Arafat (MAI) și secretarul de stat Andreea Moldovan (M. Sănătății) au făcut declarații după ședința de urgență privind situația de criză din secțiile ATI Covid. "Situația cea mai presantă este în București, la aceast moment nu mai sunt paturi libere", a declarat Arafat.

LUNI, 15 MARTIE 2021, 17:21

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Emanuel Focșan

A. Moldovan: Avem un plus de paturi de terapie intensivă. La niel național vă vom spune mâine. La nivel de București avem un surplus de 50 de paturi ATI si 140 de terapie intermediară.

A. Moldovan: Un alt apel a fost ca și alte spitale să preia sarcina de a investiga pacienții COVID, pentru a ușura presiunea pe spitalele de pneumologie. 

A. Moldovan: Numărul de locuri la ATI este momentan stabil. Se caută variante pentru medici ATI care să fie detașați.

Raed Arafat: La București acum se instalează unitate mobilă la spitalele Sf Ioan și la Babeș. Ar fi 3, pe lângă cea de la la "Marius Nasta"

R. Arafat: La București nu mai sunt locuri libere la acest moment, dimineață erau 20-30, dar se schimbă, datele sunt în dinamică. Vreau să spun că problema deosebită acum e la București.

La şedinţa de la Ministerul Sănătăţii au participat reprezentanţi ai spitalelor COVID şi suport COVID din Bucureşti, precum şi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Întâlnirea a fost convocată după ce premierul Florin Cîţu a solicitat, duminică, la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, identificarea unor spitale noi care să se alăture celor existente în lupta anti-COVID, creşterea la 1.600 a numărului real de paturi la ATI, asigurarea stocurilor necesare de medicamente şi continuarea vaccinării "în forţă", potrivit Agerpres.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă