Criza migranților de la granița Poloniei, în dezbaterea ONU. Rusia, acuzată de ”terorism de stat”

2 săptămâni in urmă 9

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 08:44

84 citiri

Criza migranților de la granița Poloniei, în dezbaterea ONU. Rusia, acuzată de ”terorism de stat”

Consiliului de Securitate al ONU se va întruni de urgență în privința crizei migranţilor de la graniţa dintre Polonia şi Belarus, reuniune care ar urma să aibă loc joi, 11 noiembrie, la cererea Estoniei, Franţei şi Irlandei, relatează AFP.

Această reuniune va avea loc cu uşile închise, au precizat sursele citate, în timp ce tensiunea nu scade între Polonia şi Belarus, susţinut de Rusia şi acuzat de ''terorism de stat'' de către Varşovia.

''Astfel de situaţii nu ar trebui folosite din motive politice şi să devină o cauză de tensiuni între state'', a declarat miercuri, în cadrul conferinţei de presă zilnice, purtătorul de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric.

''Secretarul general (Antonio Guterres) urmăreşte cu îngrijorare situaţia de la graniţa dintre Belarus şi Polonia'' şi reaminteşte ''importanţa gestionării problemelor migraţiei şi refugiaţilor în conformitate cu principiile umanitare şi cu dreptul internaţional'', a precizat purtătorul de cuvânt.

Peste 2.000 de migranţi au campat de câteva zile într-o zonă împădurită de la graniţa cu Polonia, care a ridicat un gard din sârmă ghimpată şi nu mai puţin de 15.000 de soldaţi au fost desfăşuraţi pentru a le bloca accesul migranţilor.

Europenii l-au acuzat de săptămâni întregi pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko că a alimentat criza prin eliberarea de vize migranţilor şi aducându-i la graniţă ca răzbunare pentru sancţiunile europene impuse în urma reprimării opoziţiei belaruse.

Citeste si:

Moscova transmite UE să ofere bani Belarusului pentru a opri migranţii, după modelul acordului cu Turcia

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a sugerat marţi Uniunii Europene să ofere Belarusului asistenţă financiară pentru ca această ţară să oprească migranţii care încearcă să...

Varșovia îl acuză direct pe Vladimir Putin pentru asaltul migranților asupra frontierei sale cu Belarusul

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a acuzat marţi fără ocolişuri Rusia că se află în spatele crizei de la froniera cu Belarusul, după ce luni grupuri de migranţi au forţat pătrunderea...

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă