Criza locurilor la ATI / Raed Arafat și Andreea Moldovan, declarații de presă acum: La București se instalează acum 2 unități mobile ATI. În Capitală e o problemă deosebită

1 lună in urmă 2

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan susțin declarații de presă, de la ora 17.45. Este așteptat un anunț în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 și al lipsei locurilor la terapie intensivă.


HotNews.ro transmite livetext principalele declarații:Apel către spitale de a prelua pacienți COVID

Numărul de locuri la ATI este momentan stabilSe caută variante pentru medici ATI care să fie detașați

Arafat:

A fost o analiză prezentată și premierului, care arată că există o scădere, explicabilă prin faprul că spitalul de campanie Leșcani, de exemplu, a fost închisSe lucrează la redeschidereLa București acum se instalează unitate mobilă la spitalele Sf Ioan și la Babeș. Ar fi 3, pe lângă cea de la nastaSunt condiții mai bune decât să rămână în UPUSituația locurilor e una dinamică, se ocupăCâte paturi ATI libere? La București nu mai sunt locuri libere la acest moment, dimineață erau 20-30, dar se schimbă, datele sunt în dinamicăProblema deosebită acum e la BucureștiLa acest moment nu avem ce ajutor din afara țării, pentru că trec și alții prin acestă situațieAM cerut ajutorul DSP-urilor pentru a stabili exact ce spitale pot suplimentaNu au existat spitale care au refuzat suplimentarea, dar au fost discuțiiSunt vârfuri în care e nevoie să fie făcute eforturi, acum suntem într-un astfel de momentVa fi iar presiune asupra medicilor, până vom trece de acest valCând ar putea deveni operațională unitatea mobilă de la Sf Ioan? Trebuie să fie conectată la utilități și la oxigen. Pentru o parte din personal s-a semnat ordin de detașareMai e o unitate mobilă la Botoșani, care așteptăm să fie reactivitată, și încă una la Timișoara. Probabil că va trebui reactivată și aceasta

.....................

Numărul îmbolnăvirilor a reînceput să crească accelerat în ultimele zile, după o perioadă de acalmie de aproximativ două luni. Specialiștii avertizează că ne aflăm la începutul celui de-al treilea val al pandemiei, iar numărul de cazuri va continua să crească în perioada următoare.

În ultimele 24 de ore, au fost confirmate alte 2.972 de cazuri de COVID-19, în urma a doar 12.217 teste, iar la terapie intensivă sunt internați 1.225 de pacienți, număr în continuă creștere.

Doar 30 de locuri în secțiile de Terapie Intensivă pentru pacienți COVID-19 mai sunt libere în acest moment în toată țara și niciun loc în București, au declarat pentru HotNews.ro surse medicale. Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât România se află abia la începutul celui de-al treilea val al pandemiei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă