Criza îi împinge pe români peste hotare. Tot mai mulţi îşi caută locuri de muncă în Germania, Franţa sau Olanda

4 zile in urmă 14

De la 1 septembrie şi până în acest moment, pe o singură platformă care oferă variante de locuri de muncă, s-au înregistrat nu mai puţin de 10.000 de astfel de cereri ale românilor care doresc să îşi găsescă un loc de muncă. Cei mai mulţi dintre aceştia au căutat locuri de muncă în străinătate. Explicaţiile sunt cele cunoscute deja: facturile sunt tot mai mari, au crescut ratele la bănci, iar situaţia din ţară este incertă şi salariile de aici nu reuşesc să acopere nici măcar cheltuielile obişnuite de la o lună la alta.

Românii caută în special job-uri în IT şi marketing, aşadar nu-şi doresc neapărat să plece din ţară, cât mai degrabă să lucreze remote pentru companii din afara ţării pe salarii de 2-3 ori mai mari decât cele pe care le-ar primi aici. Nu se caută job-uri în Italia sau Spania, ca în anii trecuţi, ci se uită spre locuri de muncă din Austria, Danemarca, Germania, Olanda şi Norvegia.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Criza îi împinge pe români peste hotare. Tot mai mulţi îşi caută locuri de muncă în Germania, Franţa sau Olanda

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă