Criza guvernamentală: Miniștrii USR PLUS urmează să își depună demisiile, Dan Barna se întâlnește cu președintele Iohannis/ A patra ședință a Birourilor Permanente Reunite pe tema moțiunii de cenzură

1 lună in urmă 38

Miniştrii USR PLUS ar urma să îşi depună demisiile, marţi dimineaţa, la Guvern, așa cum a anunțat liderul partidului, Dan Barna, luni seară. El a spus că în acest fel forțează guvernul Cîțu să vină în fața Parlamentului pentru un vot, dat fiind că moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR a fost blocată de PNL și PSD.

După anunțul demisiei miniștrilor USR PLUS, surse liberale au declarat pentru G4Media ce miniștri intermimari pregătește Florin Cîțu, care va prelua Ministerul Fondurilor Europene: Dan Vîlceanu – Ministerul Transporturilor (ex – Cătălin Drulă); Sorin Cîmpeanu – Ministerul Cercetării (ex-Ciprian Teleman); Cseke Attila – Ministerul Sănătății (ex-Ioana Mihăilă); Virgil Popescu – Ministerul Economiei (ex-Claudiu Năsui).

De la ora 11.00, este programată cea de-a patra şedinţă a Birourilor Permanente Reunite, în încercarea de a stabili un calendar pentru dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură. În primele trei şedinţe, fie nu s-a întrunit cvorumul, fie au existat discuţii legate de procedură şi de legalitate a moţiunii.

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat, luni seară, că dacă marți nu va exista cvorum în Birourile Permanente Reunite pentru stabilirea calendarului moțiunii de cenzură, atunci va comunica personal Guvernului moțiunea de cenzură și va fi demarată astfel procedura moțiunii.

Tot marţi, reprezentanţii USR PLUS sunt aşteptaţi la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis invitându-i să discute în contextul crizei guvernamentale.

Barna a precizat că reprezentanţii USR PLUS vor participa la consultările cu şeful statului, dar a subliniat că actuala criză politică poate fi soluţionată prin schimbarea premierului Florin Cîţu.

„Mesajul şi mandatul este unul foarte clar şi neechivoc: un nou premier în cel mai scurt timp. Putem continua să facem reformele şi România poate să meargă mai departe în această coaliţie, despre care noi credem că este singura care poate să guverneze România în acest moment. O coaliţie USR PLUS – PNL – UDMR; un nou premier. Lucrurile se pot închide în câteva zile”, a afirmat Barna, la Palatul Parlamentului.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă