Criza gunoaielor de la Chiajna. Ce decizie va lua primarul Nicușor Dan

1 lună in urmă 8

Foto arhivă InquamFoto arhivă Inquam

Nicușor Dan va avea miercuri la ora 15 o ședință cu responabilii din primărie pe tema depozitului de deşeuri Chiajna şi a contractului cu Iridex. Anunțul vine după ce Iridex a anunţat luni că îşi încetează activitatea, din cauză că Primăria Municipiului Bucureşti nu a prelungit prin act adiţional contractul cu firma.

MARŢI, 30 MARTIE 2021, 12:51

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că miercuri la ora 15.00 va avea loc o discuţie cu responsabilii din primărie pe tema depozitului de deşeuri Chiajna şi a contractului cu Iridex.

Precizările vin după ce Iridex, operatorul depozitului de deşeuri Chiajna, a anunţat luni că depozitul îşi încetează activitatea, ca urmare a faptului că Primăria Municipiului Bucureşti nu a prelungit prin act adiţional contractul pe care îl are încheiat cu societatea, până la atingerea capacităţii proiectate şi autorizate de depozitare.

Marţi, în cadrul şedinţei de Consiliu General, în timpul luărilor de cuvânt de la secţiunea "Întrebări şi interpelări", mai mulţi consilieri municipali au dorit să ştie în ce măsură o potenţială închidere a depozitului de deşeuri Chiajna va afecta preluarea deşeurilor de la cetăţeni.

"Contractul cu Iridex a fost prelungit în urmă cu trei luni, pentru trei luni, până mâine, 31 martie. Mâine la ora 15.00 este o discuţie cu toţi responsabilii din Primăria Capitalei. Problema nu este foarte simplă, pentru că există mai multe litigii între noi şi această societate. Deci, decizia va fi luată mâine, după amiază pe această chestiune. (...) Există aceşti doi operatori economici, Iridex şi Eco Sud, şi o să vă fac un raport complet cu situaţia juridică foarte complicată în care suntem cu fiecare dintre ei", a precizat Nicuşor Dan.

Iridex transmitea luni că din august 2020 şi până în prezent a transmis PMB câteva scrisori şi trei notificări prin care a solicitat să-şi exprime opţiunea referitor la oprirea depozitării şi preluarea depozitului, precum şi încheierea unui act adiţional privind securizarea depozitului, dar că PMB nu a dat niciun fel de răspuns.

Potrivit aceleiaşi surse, sistarea depozitării, în lipsa actului adiţional, poate conduce la oprirea tuturor instalaţiilor aferente depozitului, fapt ce poate produce "un grav accident de mediu, cu efecte deosebite asupra populaţiei".

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă