Criza din coaliție. Analist: „Într-o democrație, când nu mai dispui de o majoritate parlamentară, îți dai demisia din funcția de prim-ministru”

1 lună in urmă 26

Chiar dacă premierul Florin Cîțu declara sâmbătă la Timișoara că îi așteaptă în continuare pe cei de la USR PLUS la negocieri pentru refacerea coaliției de guvernare, înțelegerea dintre PNL și USR PLUS pare istorie, și după mesajul președintelui Iohannis.

Filosoful Sorin Cucerai susține că, în condițiile în care premierul nu mai dispune de o majoritate parlamentară acesta ar trebui să demisioneze.

„1. Într-o democrație, când nu mai dispui de o majoritate parlamentară, îți dai demisia din funcția de prim-ministru. Ăsta e standardul peste tot, nici nu stai pe gânduri.

2. Dacă n-ai reflexe democratice și refuzi să demisionezi, ești demis prin moțiune de cenzură. Alt mecanism nu există.

3. Restul e gargară, demagogie de doi bani și perdea de fum. USR a declarat de nenumărate ori în ultimele zile că vrea în continuare un guvern PNL-USR-UDMR, dar fără Cîțu premier.


Deci singurul lucru care se schimbă de fapt e Cîțu - în rest, totul rămâne la fel.

Ideea taberei Iohannis-Cîțu că ar exista o alianță între USR și Aur nu e decât o măgărie.

4. Faptul că Florin Cîțu nu are reflexe democratice și refuză să demisioneze deși nu mai dispune de o majoritate parlamentară nu mă miră. De la el n-am avut nicidată nicio pretenție.
Însă faptul că nici Iohannis nu are reflexe democratice și nu e dispus să respecte normele democrației politice, preferând să debiteze enormități despre USR, începe să mă sperie”, a scris acesta într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:

PSD anunţă oficial că va depune propria moţiune de cenzură. Va vota USR PLUS o moțiune în care propriii miniștri sunt criticați?

Gafa făcută de USR PLUS și AUR în textul moțiunii de cenzură împotriva guvernului Cîțu FOTO

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă