Criză de oxigen în spitalele din Iași. Raed Arafat: „Încercăm să aducem butelii de oxigen pre-umplute”

1 lună in urmă 19

Situația din anumite spitale din România este disperată. Criza sanitară face ravagii, iar acum lipsa de oxigen din unitățile sanitare forțează autoritățile să găsească soluții cât mai repede. Raed Arafat a făcut declarații despre ce se întâmplă în momentul de față.

Raed Arafat, despre criza de oxigen din spitale

Raed Arafat a declarat că două firme care livrează oxigen în țară au avut probleme după ce a existat o cerere foarte mare. Șeful DSU a explicat că autoritățile încearcă să aducă butelii de oxigen pre-umplute, dar sunt căutate și soluții interne pentru a trece peste această perioadă de criză.

„Există o criză pentru că sunt doar două firme mari care livrează oxigen în țară și una mai mică. Toate au avut probleme în livrarea de oxigen din cauza cererii mari.

Încercăm să aducem butelii de oxigen pre-umplute, din afara României, dacă vom reuși. În același timp, încercăm să găsim soluții interne.”, a declarat Raed Arafat pentru Antena 3.

Una din soluții este folosirea oxigenului care se folosea până acum cinci ani fără nicio problemă, de o concentrație mai mică. În loc să fie 99%, este 93%.

Este un oxigen care s-a folosit și se poate folosi. Și s-a dat circulară la toți să îl folosească dacă au probleme cu oxigenul.”, a declarat Raed Arafat pentru Antena 3.

„Suntem într-o situație disperată”

De asemenea, 3 spitale din Iași ar putea să rămână fără oxigen. Între timp, managerul Spitalului Sf. Spiridon din Iași, medicul Florin Roșu, explica faptul că pacienții pot să fie îngrijiți cu un oxigen medical care are o anumită concentrație, nu cu oxigen tehnic.

„Suntem într-o situație disperată. Pacientul trebuie să fie îngrijit cu un oxigen medical care să aibă o anumită concentrație. În niciun caz cu oxigen tehnic. Oxigenul tehnic conține reziduuri de ulei și alt fel de reziduuri.”, a transmis Florin Roșu.

Anunțul medicilor: „Vrem ca pacienții să beneficieze de îngrijire medicală corespunzătoare”

Inițial, medicul Florin Roșu a anunțat că mai există stocuri de oxigen pentru 5 ore înainte ca Spitalul Clinic de Boli Infecțioase să rămână fără.

„În momentul de față, din nefericire în cadrul Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași mai aveam stocuri de oxigen pentru cinci ore. Ulterior, vom fi nevoiți să folosim oxigen tehnic astfel încât pacienții să poată să beneficieze de acest tratament.

Am semnalat aceste neajunsuri începând din această dimineață. Dorim să găsim o rezolvare, în continuare vrem ca pacienții să beneficieze de îngrijire medicală corespunzătoare.”, a declarat acesta inițial.

The post Criză de oxigen în spitalele din Iași. Raed Arafat: „Încercăm să aducem butelii de oxigen pre-umplute” appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă