Criza de citostatice de la Institutul Oncologic, la un pas de rezolvare. Informații de ultimă oră

3 săptămâni in urmă 19

Institutul Oncologic Bucuresti Institutul Oncologic Bucuresti

Criza citostaticelor de la Institutul Oncologic București se va rezolva, dar este în continuare o situație de provizorat și nu este exclus să mai apară disfuncționlități, a declarat, în exclusivitate la Realitatea Plus, managerul Institutului, Bogdan Tănase. Acesta a precizat că SPERĂ ca medicamentele atât de necesare bolnavilor de cancer să fie disponibile de săptămâna viitoare.

VINERI, 23 APRILIE 2021, 13:02

SURSĂ: realitatea plus

AUTOR: REALITATEA.NET

Medicul a afirmat că vineri s-a finalizat procedura de achiziții care era în curs și toti pacienții vor primi citostraticele și medicamentele suport aferente.

"Criza a fost rezultatul unei politici de achiziții prost conduse și nu se întâmplă de o lună, ci durează de cel puțin un an. Pentru lucrul acesta vom demara o procedură de audit intern. În momentul de față nu putem decât să peticim găurile, dar nu poate fi vorba de un proces performant", a afirmat directorul Institutului Oncologic.

Bogdan Tănase, numit director al Institutului în urmă cu o lună, de către fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a afirmat că principala vină legată de blocaj aparține fostei echipe manageriale. 

"În principal, vina se regăsește în zona departamentul de achiziții și managementului Institutului, care a ales să ducă o poltiică de achiziții nefavorabilă. Am depus din noiembrie o petiție la Ministerul Sănătății, așteptăm răspunsul și acum, probabil urmează căile instituțiionale."

Pe de altă parte, medicul a recunoscut că i-a atras atenția și lui Vlad Voiculescu și decizia acestuia a fost de a nu-i mai prelungi mandatul fostului directorului, dar nu a fost inițiată o procedura de audit la nivelul Institutului.

Situație dramatică a pacienților de la Institutul Oncologic din București, care de aproape două săptămâni au rămas fără citostatice, a fost semnalată într-o notă internă obținută de HotNews.ro. Potrivit documentului, din cauză că în ultima perioadă a fost preluat un număr mare de pacienți de la alte centre oncologice care nu au mai funcționat în contextul pandemiei s-a ajuns la "imposibilitatea actului medical corect". 

Și noul ministrul al Sănătății, Ioana Mihilă, a anunțat că cele 16 citotstatice și alte trei medicamente adjuvante de care duce lispă Institutul Oncologic București vor fi disponibile de săptămâna viitoare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă