Critici aduse Simonei Halep, după eliminarea de la Roland Garros: „E fițoasă, de asta mulți antrenori mari evită s-o pregătească”

4 luni in urmă 16


Eliminată în optimile de finală ale turneului Roland Garros, Simona Halep, 29 de ani, locul 2 WTA, a fost criticată de un antrenor român.


Stabilit în Germania, Mihai Rusu, 72 de ani, a declarat, luni, la GSP Live, că Simona Halep are problemele ce țin de atitudine.


„Cred că e fițoasă, de aceea mulți antrenori evită s-o antreneze”, a afirmat Mihai Rusu, care a adăugat că Simona Halep nu e singura jucătoare din circuitul WTA care are probleme cu comportamentul.


„Jelena Ostapenko a câștigat o dată Roland Garros, apoi au început fițele. Marea majoritate a fetelor au probleme cu antrenorii. Ei le spun ceva, ele fac altceva sau nu vor să facă. Spunea Barbara Rittner (nr. - fost număr 24 WTA), care e șefa tenisului feminin din Germania, că Halep e un mare talent, dar e dificil de antrenat. Această declarație spune foarte multe.


De aceea și foarte mulți antrenori mari evită, chiar dacă primesc oferte s-o antreneze. Ei își spun: «Nu, n-avem nevoie să ne complicăm existența pentru cei patru, cinci, șase mii de euro pe săptămână». Antrenorii se duc către jucătorii și jucătoarele care au o lungime de undă mentală și sufletească. La 29 de ani, Simona Halep mai are ani buni de jucat, dar cred că trebuie să aibă o atitudine pozitivă față de antrenamente. E meseria ei, trebuie să se gândească ce vrea să facă.


(Serena Williams e o divă în America, dar se supără dacă îi dai mingea la 10 centimetri distanță și nu în rachetă. Mi se pare exagerată! De aici încep neconcordanțele. De la mofturi, de la fițe! Eu cred că Simona e fițoasă”, a mai spus tehnicianul român.


„Antrenamentele ei au funcționat ca la facultățile fără frecvență”

Mihai Rusu nu s-a oprit aici. Acesta a lăsat să se înțeleagă că Simona Halep nu s-a pregătit suficient de bine în ultima perioadă de timp.


"Cine îi stabilește ei programul de antrenament? Ea sau antrenorul? Nu e un secret că ea a ajuns o mare vedetă. Pentru România, ea e cea mai mare divă. Apare în lumea mondenă, toată presa mondenă scrie despre ea: ce cumpără, ce investiții a mai făcut, când apare noaptea în cluburile de pe litoral.


Își face ea programul? Se mai înțelege ea cu vreun antrenor? Cred că se va înțelege foarte greu cu antrenorii din România. Ea e cea dominantă, cea care își plătește echipa, are primul și ultimul cuvânt. Antrenorul Darren Cahill nu a fost tot timpul lângă ea, antrenamentele au funcționat ca la facultățile fără frecvență: prin telefon. Îmi pun o altă întrebare: Cât timp s-a antrenat ea? Se antrenează de două ori pe zi?", a spus antrenorul.


Simona Halep a părăsit ediția din acest an a turneului Roland Garros în optimile de finală. Campioana noastră a fost învinsă, duminică, de poloneza Iga Swiatek, 19 ani, locul 54 WTA, scor 1-6, 2-6.


Foto: HeptaCiteşte Articolul Întreg pe Sursă