Criticată pentru numărul mic de vaccinuri cumpărate, Comisia Europeană propune achiziționarea a încă 300 de milioane de doze de la BioNTech-Pfizer

1 lună in urmă 1

Comisia Europeană a propus azi statelor membre să cumpere în numele acestora încă 200 de milioane de doze din vaccinul anti-Covid produs de BioNTech-Pfizer, cu opțiunea de cumpărare a încă 100 de milioane de doze, potrivit unui comunicat al executivului european.

Propunerea Comisiei vine pe fondul criticilor din mai multe state membre legate de numărul mic de doze cumpărate până acum. Germania a fost nevoită să facă o achiziție pe cont propriu din cauză că numărul vaccinurilor cumpărate de Bruxelles era prea mic.

Comisia a cumpărat până acum 300 de milioane de doze din vaccinul anti-Covid produs de BioNTech – Pfizer și a semnat un contract pentru 160 milioane de doze de vaccin Moderna.

Deşi UE a semnat acorduri de furnizare cu mai multe companii care urmează să îi furnizeze aproape două milioane de doze, doar vaccinul Pfizer-BioNTech și cel produs de Modern au fost aprobate până acum de Autoritatea europeană de reglementare din domeniul medicamentelor.

(Foto: Ursula von der Leyen / Comisia Europeană)

În curs de actualizare

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă