Criticat de premier pentru neplata personalului din centrele de vaccinare, Vlad Voiculescu spune că un funcţionar din Ministerul Sănătăţii este vinovat

1 lună in urmă 2


Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a explicat că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit de două luni, deoarece un funcționar public din Ministerul Sănătății care trebuia să „completeze o hârtie, să o semneze și să o trimită mai departe” nu a făcut acest lucru. El a mai declarat că „întârzierile au fost de câteva zile”. Solicitarea a fost trimisă, ieri, către ministerul finanțelor, care a anunțat că „am aprobat-o cu prioritate”.


„Banii au fost ceruți de la Ministerul Finanțelor, este adevărat că abia ieri (n.r. - luni, 15 martie). Și plățile au început deja să se facă, respectiv mâine (n.r. - miercuri, 17 martie) se vor continua plățile către Direcțiile de Sănătate Publică”, le-a declarat Vlad Voiculescu jurnaliștilor, marți, 16 martie, conform imaginilor publicate de QuickNews.


Întrebat de ce banii au fost solicitați de la Ministerul de Finanțe cu întârziere, Vlad Voiculescu a răspuns: „Astea nu sunt lucruri pe care le face ministrul. Există o întârziere. Am evaluat care au fost cauzele întârzierii și întârzierile au fost de câteva zile”.


La întrebarea cine este vinovat, ministrul sănătății a replicat: „Un funcționar public este de vină. Din cadrul Ministerului Sănătății. Legea funcționarului este relativ clară, nu poți să iei măsuri de pe o zi pe alta și lucrăm cu ce avem”.


Întrebat apoi ce trebuia să facă funcționarul, Vlad Voiculescu a răspuns: „Să completeze o hârtie, să o semneze și să o trimită mai departe”.


Ministrul de finanțe: Am primit cererea de la Ministerul Sănătății și am aprobat-o


Marți, 16 martie, ministrul de finanțe, Alexandru Nazare, a anunțat că „în cursul zilei de astăzi, am primit de la Ministerul Sănătății cererea de deschidere pentru credite bugetare în valoare de 4,18 milioane de lei, pe care am aprobat-o cu prioritate, astfel încât sumele necesare să ajungă cât mai repede în centrele de vaccinare”.


Cu câteva ore înainte, Ministerul de Finanțe afirma că va aloca banii necesari „de îndată ce va primi solicitarea de la Ministerul Sănătății”, precizând că la acel moment nu primise nicio solicitare în acest sens de la instituția condusă de Vlad Voiculescu.


Florin Cîțu a criticat Ministerul Sănătății pentru întârzierea plăților


Premierul a precizat că banii vor ajunge în câteva zile, însă a menționat că „s-a întârziat nepermis de mult”.


„Am cerut domnului Gheorghiță o informare, a trimis o notificare către Ministerul Sănătății, Ministerul Săntății a spus că se va face plata în următoarele zile, dar a întârziat nepermis de mult”, a declarat Florin Cîțu, conform Digi24, marți.


Luni, 15 martie, cordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, a fost cel care a dezvăluit că niciun medic care lucrează în centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii pentru această activitate.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă