Cristinei Popa i-a fost retrasă numirea în postul de director al Colegiului Goethe, pentru că nu avea acordul Formului Democrat al Germanilor

1 lună in urmă 29


Inspectoratul Școlar București i-a retras în ședința de vineri Cristinei Popa numirea în postul de director al Colegiului German Goethe din Capitală. Decizia a fost luată pe motiv că “nu avea acordul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR)”, informează Edupedu.ro.


“Cristinei Popa i-a fost retrasă numirea în funcția de director al Colegiului Goethe, în ședința de astăzi de Consiliu de Administrație al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB).


Motivul este că nu avea acordul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR). În momentul ăsta, se așteaptă ca Forumul Democrat al Germanilor din România să dea un acord pentru cineva și să înainteze o propunere”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Școlar București.


Cristina Popa a condus Colegiul Goethe din 2012 până în 2016, când a fost înlocuită de directoarea Ramona Costache. care vorbea o germană defectuoasă.


Ramona Costache a fost înlăturată din funcție la sfârșitul anului trecut de către Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB).


„A fost o decizie venită în urma expirării mandatului său. Doamna Costache și-a depus dosarul pentru a fi renumită, dar Consiliul de Administrație a ales pe altcineva”, a declarat atunci pentru Libertatea inspectorul școlar general, Ionel Pușcaș.


FOTO: Libertatea


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă