Cristina Prună: Concluzia, Cîțu nu mai poate continua în acest Guvern. Dan Barna: S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care și-a dorit-o spectaculoasă dar care s-a dovedit incredibil de imatură și dăunătoare stabilității coaliției

4 săptămâni in urmă 22

Dan Barna îi reproșează premierului Florin Cîțu că a trădat parteneriatul, în condițiile în care USR PLUS i-a dovedit doar loialitate și corectitudine.

Liderul USR spune că premierul Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru în timp ce se discuta despre „o variantă matură de soluționare a diferendului”.

„A decis să anunțe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce stăteam de vorbă despre variantele mature de soluționare a diferendului. S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care și-a dorit-o spectaculoasă dar care s-a dovedit incredibil de imatură și dăunătoare stabilității coaliției. Florin Cîțu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu”, a comentat pe facebook Dan Barna, după ședința avută miercuri seara în cadrul USR.

El a evitat să răspundă clar cum va proceda în relația cu Cîțu, mai ales că reprezentantul PLUS, Dragoș Tudorache, a anunțat tot miercuri seara că miniștrii formațiunii sale n-ar mai vrea să participe la ședința de guvern de joi, în lipsa unei înțelegeri cu partenerii de coaliție privind înlăturarea lui Cîțu din funcția de premier.

Mai directă a fost Cristina Prună, deputat USR, care a precizat la Digi24, după întâlnirea din partid, că este așteptată o consultare cu partenerii din coaliție, dar că dorința „colegilor de partid” este ca premierul Cîțu să plece.

„Vrem să stăm la masă cu partenerii de coaliție. Suntem toți de acord că gestul lui Florin Cîțu n-a fost deloc unul onest și că în aceste condiții nu se mai poate continua. (…) Ne dorim ca Florin Cîțu să plece. Nu mai are susținerea noastră. (…) Concluzia noasrtră (USR – n. red), Florin Cîțu nu mai poate sta în fruntea acestui guvern. Da, o opțiune ar fi să avem aceeași componență pentru ministere, dar cu alt premier”, a comentat Cristina Prună.

Mesajul președintelui USR, Dan Bana:

„Florin Cîțu știa bine că avea în USR PLUS parteneri loiali. A verificat asta de zeci de ori în ultimele luni. Știa că suntem corecți, știa că eu personal, dar și colegii mei, am căutat întotdeauna calea unui acord rezonabil. Știa Florin Cîțu la fel de bine că eram la câteva birouri sau un telefon distanță și eram dispus să discut zile întregi dacă era nevoie pentru a păstra unitatea coaliției, pentru a rămâne concentrați pe reforme, pentru a continua un efort pe care l-am început împreună.

În loc de asta, Florin Cîțu a decis să anunțe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce stăteam de vorbă despre variantele mature de soluționare a diferendului. S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care și-a dorit-o spectaculoasă dar care s-a dovedit incredibil de imatură și dăunătoare stabilității coaliției.

Florin Cîțu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu. Prima condiție a unui parteneriat e respectul. Pentru a primi respect trebuie să oferi respect. Astăzi asta nu s-a întâmplat”.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă