Cristina Neagu vs Stine Oftedal. „Amândouă sunt jucătoare complete, dar stilurile sunt diferite”. Foarte probabil, doar una dintre cele două vedete va ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo

1 lună in urmă 3

Cristina Neagu vs Stine Oftedal. Cele două jucătoare vor fi probabil elementele cheie ale meciului România – Norvegia (sâmbătă, ora 20:30), în turneul preolimpic de la Podgorica.

După cum s-a încheiat partida de vineri seara dintre Norvegia și Muntenegru (23-28), disputa din această seară pare decisivă. Doar una dintre cele două vedete va ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cristina Neagu și Stine Oftedal dețin ultimele titluri de „cea mai bună handbalistă a lumii”, acordate de Federația Internațională de Handbal.

Cristina Neagu vs Stine Oftedal. Ambele sunt jucătoare marcate în naționalele României și Norvegiei

Cristina Neagu vs Stine Oftedal. În jurul celor două mari vedete ale handbalului mondial se va învârti și partida dintre România și Norvegia. Reprezentativa nordică a pierdut vineri seara în fața Muntenegrului la o diferență de 5 goluri. Din acest motiv este greu de crezut că ambele jucătoare vor mai putea ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Posibilități mai există, dar scenariul a devenit puțin probabil.

„Amândouă sunt jucătoare complete, dar sunt stiluri diferite, datorate și taliei. Fiecare are atu-ul ei”, este prima concluzie pe care a tras-o Mariana Tîrcă, golgheterul all-time al naționalei României.

Cristina Neagu este handbalista în jurul căreia s-a învârtit tot „universul” României din 2010 și până azi. În schimb, Stine Oftedal a evoluat în general într-un mecanism bine închegat, într-o adevărată „mașinărie de handbal” a Norvegiei. Starul de la Gyor a avut însă rol principal, a impus tempoul. Fără doar și poate, ambele sunt handbaliste marcate în cele două tabere.

Cristina Neagu vs Stine OftedalStine Oftedal este antrenorul din teren al naționalei Norvegiei

Cristina este jucătoare cu talie, pe lângă calitățile pe care le are. Colaborează foarte bine cu pivotul”, a precizat Mariana Tîrcă. Stine? „Pe lângă faptul că are procedee foarte variate de finalizare, Oftedal distribuie foarte bine mingile. Cristina poate ține puțin prea mult mingea din punctul acesta de vedere. Norvegia are un joc foarte elaborat pe posturi, iar noi ne axăm mult doar pe Cristina Neagu”, a continuat fosta mare jucătoare a României.

Cristina Neagu și Stine Oftedal în aceeași echipă?

Cristina Neagu și Stine Oftedal nu au jucat niciodată împreună. Și sunt șanse mici și ca situașia asta să se mai întâmple. S-ar fi potrivit însă în aceeași echipă?

Nu prea văd că s-ar fi potrivit. Sunt diferite. Oftedal joacă foarte rapid, în viteză. Cristina evoluează mai mult cu mingea în mână. Pentru Cristina, jocul mai lent o avantajează. Oftedal este reversul, joacă în viteză toate acțiunile, faza a doua și atacul pozițional. Nu zic că nu pot juca împreună, dar sunt totuși stiluri diferite ca și joc. Una pe execuție, cealaltă pe viteză”, a răspuns Mariana Tîrcă.

Cristina Neagu (32 de ani) a fost desemnată de 4 ori cea mai bună jucătoare a lumii, în 2010, 2015, 2016 și 2018. A câștigat Liga Campionilor cu Buducnost în 2015 și a disputat până acum alte două finale. Cu naționala României a adunat 2 medalii de bronz, una la Europene în 2010 și alta la Mondialul din 2015. Are multe are distincții individuale, fiind și golgheterul Ligii Campionilor în 2015 și 2016. De asemenea, este cea mai bună marcatoare all-time la Campionatele Europene.

Stine Oftedal (29 ani) a preluat ștafeta de la Cristina Neagu în privința celei mai bune jucătoare a lumii, în 2019. Ea a câștigat 8 medalii cu naționala Norvegiei, dintre care 6 de aur (4 la Europene, 2 la Mondiale). Ultima, la Euro 2020. De asemenea, are două trofee în Liga Campionilor cu Gyor, în 2018 și 2019.

Ambele vedete au fost incluse în mai multe ocazii în echipele ideale ale turneelor finale și în Liga Campionilor. Iar Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare a Mondialului din 2015, iar Stine Oftedal, la Mondialul din 2017.

Cristina Neagu vs Stine Oftedal? Se anunță o confruntare pe cinste și la turneul preolimpic.

The post Cristina Neagu vs Stine Oftedal. „Amândouă sunt jucătoare complete, dar stilurile sunt diferite”. Foarte probabil, doar una dintre cele două vedete va ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă