Cristina Neagu, mesaj pentru colege cu mai puțin de o lună până la turneul preolimpic: „Există varianta ca această șansă să nu mai vină niciodată în viață”. Lotul României convocat în aceste zile

1 lună in urmă 1

Naționala feminină de handbal se reunește de azi și până sâmbătă, imediat după jocurile din etapa a 11-a în Liga Florilor, într-un cantonament de pregătire la București, ultimul înaintea abordării turneului preolimpic de la Podgorica (19-21 martie). Cristina Neagu, căpitanul echipei, a venit cu un mesaj pentru coechipiere.

Prima reprezentativă se pregătește în aceste zile sub comanda antrenorului secund Bent Dahl, în condițiile în care Adrian Vasile este în carantină. Alte trei jucătoare de la CSM București, Denisa Dedu, Gabriela Perianu și Bianca Bazaliu, ratează acțiunea din aceleași motive.

Cristina Neagu, mesaj pentru colege cu mai puțin de o lună până la turneul preolimpic

La turneul preolimpic, România se va înfrunta cu Muntenegru și Norvegia pentru două locuri disponibile în competiția supremă de la Tokyo. Înaintea acțiunii de la București, Cristina Neagu a subliniat importanța prezenței la Jocurile Olimpice:

Este o șansă unică și fiecare trebuie să trăiască clipa, nu te poți gândi că mai ai timp, că acum ai 24-25 de ani. Există varianta ca această șansă să nu mai vină niciodată în viață, așa că trebuie să trăim momentul, să dăm ce avem mai bun în acele zile în Muntenegru și să mergem la Tokyo. Presiunea există pe umerii mei, îmi doresc mult să ne calificăm la Jocurile Olimpice, mai ales că unele am muncit mult în acest ciclul olimpic prelungit. Avem o șansă enormă să ne calificăm, trebuie să fim foarte atenți și să profităm de fiecare minut pe care-l avem la națională”.

Liderul echipei naționale nu crede că vor fi surprize majore în ceea ce privește jocul adversarelor la turneul din 19-21 martie: „Știm cum joacă Norvegia și Muntenegru, de obicei echipele au un sistem pe care se bazează și schimbă puține lucruri mai ales înaintea unor meciuri atât de importante. Este foarte clar că întâlnim adversari puternici, de Norvegia nu mai avem ce spune, iar în meciul cu Muntenegru, pe care noi îl considerăm decisiv pentru noi și pentru calificarea la Jocurile Olimpice, vom încerca să facem totul cât mai bine. Nu credem că jocul cu Norvegia este pierdut dinainte, în sport nu se știe niciodată ce se poate întâmpla… Noi încercăm să obținem victorii în fiecare zi la acel turneu preolimpic. Suntem puțini oameni din acest grup care am fost la o ediție de Jocuri Olimpice și de aceea cred că dorința este foarte mare. Sper ca în Muntenegru să fie toate lucrurile cum trebuie, să se alinieze totul, să avem și puțin noroc și să mergem la Tokyo. Calificarea ar șterge tot ce am îndurat în ultimul an și jumătate, accidentări, dureri, perioade grele, totul!”

„Schimbarea de atitudine și o analiză bună a adversarilor ar putea fi plusul de care avem nevoie”

La începutul lunii februarie, fetele s-au reunit pentru prima dată sub conducerea noului selecționer Adi Vasile, iar de atunci sportivele au avut „teme” pentru acasă,

Schimbarea de atitudine și o analiză bună a adversarilor ar putea fi plusul de care avem nevoie. Fetele trebuie să înțeleagă faptul că așa cum te pregătești la club, așa vii la națională, timpul e scurt la lot, așa că fiecare trebuie să fie conștientă că munca de la echipa de club se va vedea la națională în martie. Colegele mele ar trebui să fie mai înflăcărate la gândul că ar putea ajunge la Tokyo, eu am fost la 2 ediții, știu ce înseamnă să fii acolo. Ele ar trebui să-și dorească mai mult decât mine. Toată lumea trebuie să plece cu gândul că ne vom califica la Jocurile Olimpice”, a mai declarat Cristina Neagu,.

Lotul României pentru acțiunea din 23-27 februarie:

Portari: Diana Ciucă, Daciana Hosu, Elena Șerban Extreme stânga: Cristina Florică, Nicoleta Dincă, Ana Maria Iuganu Interi stânga: Cristina Neagu, Anca Polocoșer Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Andreea Popa, Laura Pristăviță Interi dreapta: Alina Ilie, Laura Popa Extreme dreapta: Laura Moisă, Andra Moroianu Pivoți: Raluca Băcăoanu, Lorena Ostase, Crina Pintea

The post Cristina Neagu, mesaj pentru colege cu mai puțin de o lună până la turneul preolimpic: „Există varianta ca această șansă să nu mai vină niciodată în viață”. Lotul României convocat în aceste zile appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă