Cristina Neagu a intrat în „focul” turneului preolimpic: „Cred că e momentul acela foarte important al carierei noastre”

1 lună in urmă 4

Cristina Neagu are șansa de a deveni a doua jucătoare de handbal din România cu trei prezențe la Jocurile Olimpice, după Aurelia Brădeanu. Căpitanul naționalei prinde turneul preolimpic într-o formă sportivă foarte bună.

Cristina Neagu a marcat 24 de goluri în „dubla” cu SCM Rm. Vâlcea din optimile de finală ale Ligii Campionilor.

România luptă cu Norvegia (sâmbătă, ora 20:30) și Muntenegru (duminică, ora 17:00) pentru două locuri la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Turneul se desfășoară în Muntenegru.

Cristina Neagu a intrat în „focul” turneului preolimpic: „Este prima oară când mă bucur că jucăm fără spectatori”

Cristina Neagu a vorbit pe larg cu mass-media din România despre cel mai important eveniment din handbalul românesc în această perioadă, turneul preolimpic de la Podgorica. Vă prezentăm pe larg, mai jos, tot ce a declarat azi liderul naționalei României:

…Despre starea de spirit din lot

„Suntem încrezătoare, ne-am pregătit bine. Am mare încredere în grupul pe care îl avem aici și cu siguranță că vom dat totul pe teren în cele 2 meciuri. Atmosfera din lot este foarte bună, avem o energie bună. Tot ce ne rămâne de făcut este să transpunem această energie în teren. Dar avem nevoie de mai mult, nu doar de energie. Avem nevoie să jucăm inteligent, avem nevoie de puțin noroc, avem nevoie să prindem cea mai bună formă a noastră. Sper din tot sufletul să se întâmple lucrul acesta”.

…Cât de important este faptul că Muntenegru nu va beneficia de sprijinul fanilor din tribune

„Nu știu dacă acest lucru este neapărat un avantaj pentrui noi, dar cu singuranță reprezintă un dezavantaj pentru echipa gazdă. Este prima oară când mă bucur că jucăm fără spectatori, pentru că disputăm acest turneu în Muntenegru și nu în România. În acest fel, nici Muntenegru nu va avea parte de aportul publicului. Cred că acest lucru contează, se joacă practic pe teren neutru”.

cristina neaguCristina Neagu este încrezătoare înaintea turneului de la Podgorica

O să spunem că nu mai contează nici timpul”

… Despre programarea celor două jocuri ale României la nici 24 de ore distanță

„Din punct de vedere al odihnei este un mare dezavantaj. Mâine seară jucăm târziu. Va fi greu: până mâncăm, până ne va lua somnul din cazua adrenalinei… A doua zi jucăm la ora 17:00, nu avem nici măcar 24 de ore între meciuri. Dar cred că e momentul acela foarte important al carierei noastre. O să spunem că nu mai contează nici timpul. O să încercăm să dăm tot ce avem mai bun. Sunt doar 2 meciuri, nu mai multe, așa că o să trecem peste orice impediment din punctul acesta de vedere. Este clar că Muntenegru are un avantaj din acest punct de vedere, pentru că mâine are zi liberă. Dar asta este situația, știam de la început care va fi programul. O să încercăm să ne recuperăm cât mai bine mâine seară și să ne odihim. Iar în meciul de duminică să dăm sută la sută”.

„Îmi doresc foarte mult să ajung la încă o ediție a Jocurilor Olimpice. Simt că ar putea fi ultima la care aș putea participa. Cred că cheia acestui turneu preolimpic va fi echipa”, Cristina Neagu

Articol în curs de actualizare

The post Cristina Neagu a intrat în „focul” turneului preolimpic: „Cred că e momentul acela foarte important al carierei noastre” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă