Cristina Laslo așteaptă de 5 ani o calificare la Jocurile Olimpice. „Nu există loc de greșeală, trebuie să ne calificăm pe mâna noastră”

4 săptămâni in urmă 7

Cristina Laslo (24 ani) este una dintre jucătoarele cu care România a plecat la drum în ultimul ciclu olimpic. Cu 2 zile înaintea plecării la Podgorica, la turneul preolimpic, handbalista a mărturisit că așteaptă de 5 ani aceste meciuri.

România va juca în perioada 19-21 martie, în Muntenegru, pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Adversare: Norvegia (20 martie) și Muntenegru (21 martie).

Tricolorele s-au calificat pentru ultima dată la Jocurile Olimpice la ediția 2016, dar nu au s-au evidențiat, fiind eliminate după faza grupelor.

Cristina Laslo așteaptă de 5 ani o calificare la Jocurile Olimpice

Cristina Laslo a devenit o jucătoare cheie pentru România în această perioadă, confirmând valoarea de la junioare și tineret. În 2014, handbalista a devenit campionaă mondială la junioare, iar în 2016 a fost medaliată cu bronz la tineret. Acum, ea speră să obțină și prima calificare din carieră la Jocurile Olimpice.

Am așteptat aceste meciuri de la precedenta Olimpiadă, la care eu nu am participat. Prezența la JO înseamnă fericire, dorințe și vise împlinite. Cel mai important este primul meci, cu Norvegia, apoi vedem ce calcule ne facem cu Muntenegru”, a declarat Cristina Laslo pentru site-ul oficial al FRH.

Tot handbalista a comentat: „Nu există loc de greșeală, trebuie să ne calificăm pe mâna noastră. Norvegia are un ușor trac cu noi, probabil de când le-am bătut în 2018 ne-au luat frica”.

La rândul lui, selecționerul Adrian Vasile a remarcat importanța acestei săptămâni. „Este săptămâna muncii de 4-5 ani! Dorința este foarte mare să ne calificăm la Tokyo. Pentru mine este un vis să fiu antrenorul naționalei României și să fim la Olimpiadă. Este visul pentru care muncim zi de zi, minut de minut. Fetele sunt foarte concentrate, conștiente și pregătite. Cel mai important este primul meci, cu Norvegia, joc pe care ne dorim să-l câștigăm”, a declarat Adrian Vasile.

Tricolorele au primit cadouri simbolice la antrenamentul de luni seara

Înaintea antrenamentului de luni seara, handbalistele au primit cadouri simbolice din partea membrilor staff-ului tehnic: câte o brățară cu un pandantiv pe care scrie „Tokyo”.

Primul meci al „tricolorelor” este programat sâmbătă, 20 martie, de la ora 20.30, împotriva Norvegiei. Ziua următoare, de la ora 17.00, se va juca partida decisivă România – Muntenegru.

Meciul de deschidere este Norvegia – Muntenegru, vineri, în prima zi. Ambele meciuri ale naționalei de la Podgorica vor fi transmise în direct de PrimaTV.

Pentru această acțiune, selecționerul Adrian Vasile a convocat 18 jucătoare.

Sursa foto: Sports Net

The post Cristina Laslo așteaptă de 5 ani o calificare la Jocurile Olimpice. „Nu există loc de greșeală, trebuie să ne calificăm pe mâna noastră” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă