Cristiano Ronaldo știe să dribleze și fiscul! De ce nu va plăti taxe după mutarea la Manchester United

1 lună in urmă 29

  • Preliminarii CM 2022: Germania - Armenia, duminică, 21:45, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM 2022: Elveția - Italia, duminică, 21:45, Digi Sport 2

Englezii l-au cumpărat de la Juventus, iar portughezul a devenit cel mai bine plătit fotbalist de pe Old Trafford cu un salariu de 550 de mii de euro pe săptămână, adică peste 26 de milioane de euro pe sezon. 

Însă Cristiano Ronaldo a avut și un alt motiv să încheie transferul - în Marea Britanie se bucură de facilități fiscale extrem de avantajoase.

Cristiano Ronaldo, scutit de taxe în Marea Britanie

Asta deoarece el va beneficia de statutul de Res Non-Dom, adică al celui care trăiește și muncește în Regatul Unit, dar care are rezidența oficială în altă țară. 

Conform acestui statut, el nu va achita niciun fel de taxe pentru veniturile din alte domenii, adică cele din sponsorizări și alte activități, timp de 7 ani!

Anul trecut, jucătorul declarase că a încasat în jur de 50 de milioane de euro din alte surse decât salariul de la Juventus.

Cristiano Ronaldo a dat 19 milioane de euro pentru a scăpa de acuzația de fraudă

De altfel, și în Italia, Cristiano Ronaldo a beneficiat de o facilitate fiscală în care trebuia să plătească doar 100 de mii de euro anual ca taxe pentru veniturile extrafotbalistice.

De exemplu, în Spania, el ar fi fost obligat să plătească de mai mult de 100 de ori mai mult - în 2019 Cristiano Ronaldo a fost nevoit să dea 19 milioane de euro pentru a închide un proces în care era acuzat de fraudă fiscală.   

Un motiv întemeiat pentru care deținătorul a 5 Baloane de Aur să excludă revenirea la Real Madrid în această vară.

Etichete: cristiano ronaldo , cristiano ronaldo manchester united , cristiano ronaldo juventus , cristiano ronaldo venituri
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă