Cristiano Ronaldo a egalat un record vechi de 59 de ani, după ”dubla” cu Parma! Statisticile remarcabile ale portughezului

2 luni in urmă 1

Liga 1: Hermannstadt - Politehnica Iași, duminică, ora 14:00, Digi Sport 1

Liga 1: Academica Clinceni - Dinamo, duminică, ora 21:00, Digi Sport 1

Atacantul portughez a egalat, astfel, un record vechi de 59 de ani. Ultimul fotbalist care reușea să marcheze cel puțin 32 de goluri în Serie A într-un singur an calendaristic a fost Omar Sivori, de asemenea în tricoul lui Juventus, în 1961, potrivit Football Italia.

VIDEO cu rezumatul meciului Parma - Juventus 0-4:

În 1961, Omar Sivori puncta de 33 de ori, iar Cristiano Ronaldo are șansa să-l egaleze în acest an, Juventus mai având de disputat un meci în Serie A, cu Fiorentina, programat marți, de la 21:45, în direct la Digi Sport 4.

Recordul absolut de cele mai multe goluri marcate în Serie A într-un an calendaristic îi aparține lui Felice Borel, care puncta de nu mai puțin de 41 de ori în 1933, iar al doilea clasat într-un astfel de top este Gunnar Nordahl, cu 36 de reușite de-a lungul anului 1950.

Chiar dacă este departe de a egala recordul lui Felice Borel, performanța lui Cristiano Ronaldo din acest an este remarcabilă, în special având în vedere că a marcat de 32 de ori în Serie A în doar 28 de jocuri.

Etichete: cristiano ronaldo record , parma juventus , recorduri serie a
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă