Cristian Tudor Popescu, prima reacție după ce a văzut rezultatele exit-poll: “Românii nu au fost foc de paie. Au simțit că PSD este o frână pentru această țară”

5 luni in urmă 24


Cristian Tudor Popescu a avut prima reacție după rezultatele alegerilor locale din 2020. Jurnalistul a spus la Știrile PRO TV că prezența la vot din 27 septembrie a fost una extraordinară.


“Românii nu au fost foc de paie și s-au mobilizat la vot într-un număr remarcabil de mare, având în vedere condițiile date”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu, la Știrile PRO TV, după anunțarea rezultatelor exit-poll, care îl indică pe Nicușor Dan drept câștigător.


“Este o prezență remarcabilă, având în vedere presiunile la care au fost supuși cetățenii. Azi, la piață, o doamnă tarabagioacă îi spunea alteia: Nu mă duc la vot, că ăștia te duc la urgență că ai COVID. Au existat mesaje date pe telefon, că e COVID în secții. Au fost imagini date insistent de unele televiziuni - în 2 sau 3 localități minuscule din Ilfov au fost cozi, cu mesajul nu vă duceți la vot, că e coadă. Toate aceste manipulări au provenit de la o anumită parte a participanților la alegeri, pentru care orice vot nou era un vot periculos. Își doreau să rămână în cofrajul, în tiparul din 2016. Prezența mi se pare extraordinară. Oamenii au rezistat la manipulările agresive”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.


În opinia sa, românii au fost capabili să mențină trendul
creat în 2019, odată cu alegerile europarlamentare. 


“Românii nu sunt foc de paie, românii nu au fost foc de paie. Auzim asta de decenii: românii au un entuziasm, se năpustesc să facă ceva, după care recad în «somnul cel de moarte». Românii au fost capabili să mențină acel efort din 2019 și în 2020. Au rezistat bucureștenii la rafalele de publicitate și astăzi am văzut publicitate la Primăria Capitalei pe unele televiziuni”, a declarat jurnalistul.


Jurnalistul a mai spus că la această rundă de alegeri locale
votul a fost, cu câteva excepții, unul politic.


“Oamenii au simțit că nu se poate repeta în România o situație ca în 1992. În 1992, pentru că Ion Iliescu a câștigat împotriva cursului istoriei, românii au pierdut 4 ani. Românii au simțit că nu se poate așa ceva, că PSD nu poate fi decât o frână pentru această țară. Asta este semnificația acestui vot”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă