Cristian Tudor Popescu, despre profesorii care nu vor să se vaccineze: La școală se face știință, nu se face poezie. Profesorul de muzică nu este Mozart, ci un om de știință

1 lună in urmă 51

Cristian Tudor Popescu a vorbit, vineri, seara la Digi24 despre cifrele prezentate de Ministerul Educației, potrivit cărora puțin peste 45% dintre angajații din sistemul preuniversitar și-au arătat atenția de a se vaccina împotriva noului coronavirus.

„Ce dispută să am eu în momentul de față cu un profesor care nu se vaccinează, un profesor, nu vorbesc de un cetățean obișnuit, căci un profesor este o persoană cu pregătire științifică, la școală se face știință, nu se face poezie, pictură și nici muzică. Profesorul de muzică nu este Mozart, este un om de știință”, a spus Cristian Tudor Popescu, vineri seara, la Digi24.

Reacția jurnalistului vine după ce, azi, Ministerul Educației a publicat statisticile privind numărul profesorilor care vor să se vaccineze. Potrivit datelor, doar 45,06% din angajații din sistemul preuniversitar vor să facă vaccinul, iar în cazul sistemului universitar cifrele ajung la 59,64%.

„Un profesor este o persoană ținută a gândi rațional la școală, în relația cu elevii, acasă treaba lui. (…) Cum se poate ca un astfel de profesor să spună, știind  foarte bine că intră în contact cu elevii, că îi poate infecta și la rândul lui poate fi infectat de aceștia într-o sală de clasă, mai ales că acum se vor redeschide școlile. Tu ca profesor, persoană înzestrată cu rațiune trebuie să te vaccinezi, ajuți foarte mult, cum poți tu să justifici că nu te vaccinezi?”, a mai subliniat Cristian Tudor Popescu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă