Cristian Tudor Popescu a analizat decizia Simonei Halep de a-l numi antrenor pe Adrian Marcu. Ce se va schimba pentru ea

3 săptămâni in urmă 19

  • UCL: PSG - Manchester City, marți, 22:00, Digi Sport 1

  • UCL: Real Madrid - Sheriff, marți, 22:00, Digi Sport 2

Cristian Tudor Popescu a analizat decizia Simonei Halep de a-l numi antrenor pe Adrian Marcu

Într-o intervenție televizată la Digi24, gazetarul Cristian Tudor Popescu a analizat decizia Simonei de a lucra din nou cu fostul jucător. În opinia acestuia, românul se poate dovedi o variantă mai bună decât Cahill, deoarece este mai autoritar decât australianul. În plus, acesta ar putea fi decisiv și în privința schimbării stilului de joc al Simonei.

"Adrian Marcu, pe baza sa multor sale cunoştinte, inspiră respect şi are autoritate, ceea ce e foarte important în cazul Simonei. Dacă simte că antrenorul e nesigur, dacă încearcă să o impulsioneze cu vorbe frumoase şi goale, Simona reacţionează impulsiv şi dur, cum s-a văzut în multe cazuri. Adrian Marcu ar fi putut să o antreneze mult mai mult timp pe Simona, dacă nu ar fi intervenit acea decizie intempestivă a ei, din 2013, de a rupe colaborarea cu el. Probabil, la maturitate, nu mai consideră inspirată acea decizie.

Ţin minte că am discutat atunci cu Adi Marcu şi, fără resentiment, mi-a spus că Simona e un mare talent, că are o inimă mare şi că va face o carieră pe măsură. Ea are un al doilea joc, cum l-am numit la Australian Open-ul din 2018, în semifinala cu Kerber, sau la Roland Garros-ul din 2018, pe care l-a câştigat. A arătat că poate să joace agresiv, să fie o jucătoare de punct făcut de ea, fără să aştepte greşeala. De atunci, foarte rar a avut acel joc.

Adrian Marcu ştie că Simona Halep are o vârstă, nu mai este chiar atât de capabilă să facă meciuri lungi, epuizante, cu schimburi dure, stânga-dreapta. E foarte logic să încerce să îi antreneze acest joc mai ofensiv. Nu neapărat cu veniri la fileu, cât cu agresivitate din spatele terenului. Simona trebuie să-şi calculeze foarte atent eforturile. Dacă Simona îl va păstra în echipă pe Daniel Dobre, cred că va fi o nouă decizie inspirată, fiindcă e un coordonator de antrenament foarte inspirat. Totul este să o ţină fizicul, fiindcă dacă o ţine, putem aştepta alte evenimente care să ne aducă bucurii", a comentat gazetarul.

Adrian Marcu a spus ce vrea să schimbe la Simona Halep: "Normal că mai are șanse la un Grand Slam"

Marcu a explicat ce așteptări are de la Simona Halep pe durata colaborării, dar și care sunt primele lucruri pe care ar vrea să le schimbe în jocul sportivei noastre. Antrenorul spune că fostul lider mondial traversează o perioadă foarte bună și are șanse să mai câștige un titlu de Grand Slam, după cele de la Roland Garros și Wimbledon.

"Mi-aș dori ca Simona să joace un pic mai agresiv, ea fiind o jucătoare de viteză și o jucătoare care termina punctele mai repede decât a jucat în ultimul timp. Sunt ferm convins că poate să joace mai agresiv și să își impună jocul ei, nu să joace la așteptare și la partitura adversarelor. Încercăm să îmbunătățim ceva, am așteptări ca ea să reușească să facă ceea ce ne dorim împreună și dacă reușește normal că sunt ferm convins că vor veni și rezultate bune.

Normal că mai are șanse (n.r - la un titlu de Grand Slam), dar să o luăm așa: în ultimul timp, Simona a jucat destul de puțin din cauza accidentărilor, a pandemiei, a situației. Dacă ea va juca mai multe concursuri, atunci automat va fi mai ușor să joace cât mai bine, aproape de cel mai bun nivel al ei. Și atunci, normal că are șanse să câștige

Se află într-o perioadă a vieții care este foarte bună pentru ea, mi se pare că este mai relaxată și își dorește foarte mult să joace foarte, foarte bine. La capitolul ambiție stăm foarte bine", a spus Adrian Marcu, pentru Hotnews.

Etichete: simona halep , adrian marcu , darren cahill , cristian tudor popescu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă