Cristian Pîrvulescu, despre scenariul unei coaliții PSD-AUR: Nu ai cum să faci alianță cu neofasciștii

2 luni in urmă 14


Politologul Cristian Pîrvulescu crede că deși vor obține cele mai multe voturi la alegerile prezidențiale, social-democrații au șanse mici să formeze o majoritate de guvernare. Pîrvulescu taxează în termeni duri varianta unui alianțe PSD-AUR.


"Primul clasat e considerat câștigător, totul indică că acum e PSD. Cred că e imposibil ca PNL să mai recupereze chiar cu voturile din diaspora.PNL are însă potențial de formare a guvernului, pentru că acum PSD este izolat”, a declarat Cristian Pîrvulescu, la Digi 24.


L-am auzit pe Marcel Ciolacu că e dispus să facă alianță cu AUR. Nu am auzit încă până acum ca socialiștii să facă alianță cu fasciștii.

Cristian Pîrvulescu, politolog

„Cred că Marcel Ciolacu trebuie să își revizuiască cunoștințele despre ideologiile politice, pentru că trebuie să le spunem românilor că ce propune AUR este neo-fascism și neo-legionarism deschis. AUR are poziții antieuropene clare, s-a mizat pe teoriile conspirației, pe coronascepticism. Cum ar putea Alexandru Rafila să fie premier într-un guvern cu oameni împotriva politicilor legate de combaterea coronaviruslui?”, a continuat politologul.


Acesta crede că social-democrații nu au opțiuni de fapt pentru a forma o majoritate.


„În realitate, PSD este izolat, nu poate face alianță cu AUR orice ar spune Ciolacu, nu ar putea fără să fie sancționat de partidul european care tocmai lăuda PSD că s-a apropiat de valorile europene. Nu poate face cu UDMR, care și-a arătat disponibilitatea pentru PNL”, spune acesta.


Nu există nici măcar ipotetic scenarii pentru PSD, un partid care are 35% din mandate nu poate guverna, îi mai trebuie 15%.

Cristian Pîrvulescu, politolog
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă