Cristian Ghinea ridiculizează guvernarea PNL-PSD: „La cum merg negocierile, guvernarea va dura mai puţin decît negocierile pentru formarea sa”

1 săptămână in urmă 24

Negocierile dintre PNL şi PSD au ajuns la un acord pentru guvernarea prin rotaţie, au anunţat marţi Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu, dar mai rămâne de stabilit care dintre partide va numi primul şef al executivului.

”La cum merg negocierile, am aşa sentimentul că noua coaliţie PSD PNL va guverna mai puţin decât negocierile pentru facerea sa”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Cristian Ghinea.

Prima rundă oficială a negocierilor dintre PNL, PSD şi UDMR pentru stabilirea Programului de guvernare şi a Cabinetului a avut loc în 9 noiembrie. De atunci, liderii partidelor şi echipele de negociere s-au întâlnit de mai multe ori şi  încă de la finalul săptămânii trecute sperau să finalizeze discuţiile.

Cele mai dificile teme de armonizat au fost desfiinţarea Secţiei speciale şi majorarea pensiilor şi a alocaţiilor. În acest moment, însă, negocierile s-au blocat la numele premierului.

Liderul PNL Florin Cîţu a anunţat că va fi o singură propunere de premier din partea unei coaliţii PNL-PSD, nu va merge fiecare partid cu câte o nominalizare de prim-ministru. Liderul liberalilor a adăugat că PNL doreşte să dea primul premierul, dacă va fi o rotaţie a partidelor privind funcţia de şef al Guvernului.

Marcel Ciolacu a precizat că PSD a hotărât să fie de acord ca funcţia de premier să fie deţinută prin rotaţie de ambele formaţiuni care vor compune coaliţia de guvernare şi anule PSD şi PNL, însă social-democraţii aşteaptă ca liberalii să ia o decizie prin care să accepte ca prim-ministrul să fie prin rotaţie, iar apoi vor avea loc negocieri cu privire la numele persoanei care va conduce noul Executiv. El a adăugat că este exclus ca Nicolae Ciucă să fie premier în următorii 3 ani.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu afirmă că PSD nu a renunţat la eliminarea cotei unice: „Nu a renunţat nimeni la nimic. Aşteptăm toate impacturile şi pe urmă luăm deciziile finale”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă