Cristian Ghinea, pronostic ironic despre coaliția PSD-PNL: ”La cum merg negocierile, am sentimentul că va guverna mai puţin decât negocierile pentru facerea sa”

2 săptămâni in urmă 21

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 18:57

106 citiri

 ”La cum merg negocierile, am sentimentul că va guverna mai puţin decât negocierile pentru facerea sa”

Fostul ministru USR Cristian Ghinea a declarat marți, 16 noiembrie, că la cum merg lucrurile, pare că noua coaliţie PNL-PSD va guverna mai puţin decât durează negocierile pentru formarea sa.

”La cum merg negocierile, am aşa sentimentul că noua coaliţie PSD PNL va guverna mai puţin decât negocierile pentru facerea sa”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Cristian Ghinea.

Prima rundă oficială a negocierilor dintre PNL, PSD şi UDMR pentru stabilirea Programului de guvernare şi a Cabinetului a avut loc în 9 noiembrie. De atunci, liderii partidelor şi echipele de negociere s-au întâlnit de mai multe ori şi încă de la finalul săptămânii trecute sperau să finalizeze discuţiile.

Cele mai dificile teme de armonizat au fost desfiinţarea Secţiei speciale şi majorarea pensiilor şi a alocaţiilor.

În acest moment, însă, negocierile s-au blocat la numele premierului.

Liderul PNL Florin Cîţu a anunţat că va fi o singură propunere de premier din partea unei coaliţii PNL-PSD, nu va merge fiecare partid cu câte o nominalizare de prim-ministru. Liderul liberalilor a adăugat că PNL doreşte să dea primul premierul, dacă va fi o rotaţie a partidelor privind funcţia de şef al Guvernului.

Marcel Ciolacu a precizat că PSD a hotărât să fie de acord ca funcţia de premier să fie deţinută prin rotaţie de ambele formaţiuni care vor compune coaliţia de guvernare şi anule PSD şi PNL, însă social-democraţii aşteaptă ca liberalii să ia o decizie prin care să accepte ca prim-ministrul să fie prin rotaţie, iar apoi vor avea loc negocieri cu privire la numele persoanei care va conduce noul Executiv. El a adăugat că este exclus ca Nicolae Ciucă să fie premier în următorii 3 ani.

Citeste si:

 „Mergem la preşedintele României cu două variante. Este varianta, prima, prin rotaţie, preşedinţii celor două partide”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 14 noiembrie, că PSD şi PNL vor merge la preşedintele României cu propunerile de premier şi că una din variante este ca liderii celor...

 „Dacă se face o alianţă de guvernare cu PSD, drumurile noastre se vor despărţi”

Ludovic Orban a declarat, întrebat înaintea participării luni seara la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, care se desfăşoară la Vila Lac 1 dacă va pleca din PNL, în cazul unui...

Adevarul.ro

a1.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă