Cristian Diaconescu, despre fuziunea cu PNL sau PSD: Orice variantă care presupune desființarea PMP, cu mine nu se face

4 săptămâni in urmă 29

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Cristian Diaconescu, a declarat sâmbătă, 18 decembrie, pentru Libertatea, că a vorbit și cu președintele PNL Florin Cîțu, și cu președintele PSD Marcel Ciolacu, dar a precizat că nu se pune problema ca PMP să fie desființat cât timp va fi el președinte.

Pe 12 noiembrie, în şedința Biroului Executiv al PNL, s-a votat începerea negocierilor pentru fuzionarea prin absorbție cu Partidul Mişcarea Populară (PMP), partid fondat de Traian Băsescu, au declarat atunci surse din conducerea liberalilor pentru Libertatea.

Întrebat dacă discuțiile ulterioare cu PNL au vizat o posibilă fuziune, președintele PMP Cristian Diaconescu a negat.

„Se pare că s-a înțeles greșit, probabil, și de o parte și de alta. Dacă PNL a înțeles că a discuta în legătură cu proiecte, cu PNRR, cu situația primarilor PMP care sistematic nu primesc resursele pe care legea le permite să le primească, dacă dânșii au considerat că asta înseamnă o discuție privind desființarea PMP și fuziunea, cred că interpretarea a fost cel puțin exagerată”, a spus Cristian Diaconescu pentru Libertatea.

Acesta a precizat că au existat două discuții cu președintele PNL Florin Cîțu, iar „la una dintre ele a participat și domnul Tomac”. „S-a discutat despre colaborare, de exemplu pe zona de justiție aș putea să ii sprijin în ceea ce privește instituțiile europene, pentru că le-am spus că este o problema foarte mare acolo”, a adăugat fostul ministru al justiției și de externe.

Nu s-a folosit cuvântul fuziune. Probabil că a fost o înțelegere greșită. Mi-am consultat colegii și covârșitoarea majoritate a celor din partid nu doresc niciun fel de fuziune cu nimeni.

Cristian Diaconescu, președinte PMP, pentru Libertatea:

Cu privire la discuțiile avute cu președintele PSD Marcel Ciolacu, Diaconescu a afirmat că are discuții cu acesta, pentru că se cunosc, dar a susținut că nu s-a propus fuziunea.

„Vorbesc, sigur că vorbesc și cu Marcel Ciolacu, dar nu a propus nimeni fuziunea cu PSD. Am vorbit cu el că îl știu de ani de zile”, a explicat Diaconescu.

„Orice variantă care presupune desființarea PMP, cu mine nu se face. Vă spun categoric. O să le facem opoziție celor de la putere”, a mai spus Cristian Diaconescu pentru Libertatea.

PMP, partid fondat de Băsescu după despărțirea de PDL

În martie 2013, după ce Vasile Blaga a fost reales preşedinte al PDL, Traian Băsescu, pe atunci preşedinte al României, a anunţat că se desparte de PDL. Şeful statului o susținea atunci pe Elena Udrea pentru şefia partidului.

„Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta”, a declarat Traian Băsescu, pe 23 martie 2013, într-un mesaj video.

Traian Băsescu a înființat apoi Partidul Mișcarea Populară (PMP), iar Partidul Democrat Liberal a fost absorbit oficial de PNL în 2014.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă