Cristian Băcanu, fost secretar de stat în Ministerul Justiției: Alianța USR-PLUS-AUR a minţit când a afirmat că Lucian Bode a schimbat directorul avizării de la Justiție. Doamna director şi-a retras acordul de a ocupa această funcție

1 lună in urmă 33

Cristian Băcanu, fost secretar de stat în Ministerul Justiției în 2020, în mandatul lui Cătălin Predoiu, acuză alianța USR-PLUS-AUR că ar fi minţit când a afirmat că Lucian Bode a schimbat-o pe directoarea avizării de la minister.

El prezintă pe contul de Facebook un document intern din minister și spune că directoarea Raluca Spoeală şi-a retras acordul de a ocupa această funcție.

Alianța USR PLUS l-a acuzat vineri pe ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, că ar fi schimbat-o din funcție pe aceasta imediat după preluarea funcției. G4Media.ro a scris la acel moment că directoarea fusese delegată pe funcție de Stelian Ion și urma să îi expire delegarea.

Postarea integrală a lui Cristian Băcanu:

Da, alianța USR-PLUS-AUR a minţit când a afirmat că Lucian Bode a schimbat directorul avizării de la Justiție. Doamna director şi-a retras acordul de a ocupa această funcție.
Trebuie spus că unul dintre lucrurile absolut reprobabile făcute de Stelian Ion cât a ocupat funcția de Ministru al Justiției a fost schimbarea politică din aprilie a Directorul Directiei de Avizare Acte Normative din Ministerul de Justiție, un magistrat care a deținut această funcție timp de aproape 15 ani, un om de o înaltă calitate și probitate profesională și morală.
Magistratul schimbat exclusiv pe criterii politice de către domnul Stelian Ion este un om cu care am lucrat mai bine de un an şi am toată considerația pentru calitatea sa ca jurist. Nimeni nu și-a permis să-l schimbe pe acest profesionist care a acționat întotdeauna independent de interesele unor unor partide, în spiritul și litera legii.
Scopul Direcției de Avizare Acte Normative din Ministerul de Justiție este apărarea ordinii de drept a statului român și asigurarea calității redactării actelor normative; în niciun caz avizarea nu poate fi folosită pentru blocarea unor decizii de oportunitate.

Sursa foto: Facebook PNL Sector 5

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă