Cristi Munteanu despre "efectul Hagi". "Fără munca lui n-am mai fi avut acest nucleu!" Cei doi tricolori remarcați

1 lună in urmă 15

  • Champions League: Bayern Munchen - PSG, miercuri, 22:00, Digi Sport 1

  • Champions League: Porto - Chelsea, miercuri, 22:00, Digi Sport 2

Fostul campion cu Dinamo analizează cele două reprezentative din perspectiva jucătorilor tineri, crescuți la Academia Hagi.

Chiar dacă elevii lui Adrian Mutu nu au reușit la Budapesta accederea în Final 8 al CE U21, iar tricolorii mari au rămas doar cu trei puncte în urma seriei de trei partide din Grupa J a preliminariilor penru CM 2022, "Babicu" vede aspectele pozitive.

Cristi Munteanu: "Mi-au plăcut Mățan și Cicâldău!"

"România a arătat că are viitor datorită în primul rând proiectului lui Hagi de la Ovidiu. Mi-au plăcut foarte mult jucători precum Mățan de la tineret și Cicâldău de la naționala mare.

E clar că fără ambiția și munca lui Hagi de la Ovidiu, acum România nu ar mai fi avut un nucleu de fotbaliști care să ne dea speranțe.

Trebuie timp, trebuie răbdare, dar eu cred că avem viitor în fotbalul românesc, iar jucătorii crescuți de Hagi vor reprezenta scheletul naționalei mari în curând", a declarat Cristi Munteanu, pentru digisport.ro.

Alex Cicâldău a marcat cele două goluri ale tricolorilor din partide pierdută la Erevan, scor 2-3 cu Armenia, din Grupa J a preliminariilor CM din Qatar.

  • 6 milioane de euro e cota lui Cicâldău, mijlocaș legitimat la Universitatea Craiova

Din reprezentativa U21 participantă la turneul din Budapesta, Radu Boboc, Andrei Ciobanu și Alex Mățan sunt jucătorii crescuți la Academia de la Ovidiu. În lotul lărgit s-au mai aflat și alți fotbaliști care și-au făcut junioratul la Academia de pe Litoral: Louis Munteanu, Nicolae Carnat și Denis Drăguș.

Și Mirel Rădoi la naționala de seniori s-a bazat pe jucători care au conexiuni cu Hagi. Alex Cicâldău, Ianis Hagi, Florin Tănase, Florinel Coman și Răzvan Marin și-au făcut "studenția" în fotbal pe băncile școlii "Regelui".

Echipa lui Cristi Munteanu, Oțelul, e pe primul loc în Seria a doua a Ligii a treia. Trupa de la Dunăre e antrenată de Petre Grigoraș

Etichete: gheorghe hagi , cristi munteanu , alex cicaldau , alex matan
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă