Cristi Balaj sare în apărarea lui Octavian Șovre după faza controversată de la finalul meciului Manchester City – Borussia Dortmund. „Nu are cum să influențeze, dar trebuie evitat!”

6 zile in urmă 21

Octavian Șovre a fost desființat după ce i-a cerut un autograf lui Erling Haaland la finalul meciului Manchester City – Borussia Dortmund, iar Cristi Balaj sare în apărarea asistenului delegat la manșa tur a sferturilor Champions League.

Gestul lui Octavian Șovre de la finalul meciului Manchester City – Borussia Dortmund a stârnit nenumărate comentarii răutăcioase. Astfel, președintele ANAD care a fost arbitru UEFA susține că asistenul lui Ovidiu Hațegan nu avea cum să influențeze rezultatul jocului din sferturile Champions League.

Cristi Balaj recunoaște că reacția lui Octavian Șovre nu a fost cea mai inspirată, dar susține că și lui i s-a întâmplat ca prietenii să-l roage să ia autografe de la diverși fotbaliști.

Cristi Balaj sare în apărarea lui Octavian Șovre după faza controversată de la finalul meciului Manchester City – Borussia Dortmund

„Arbitrii sunt oameni şi ei. Jucătorii între ei îşi mai dau autografe, mai fac schimb de tricouri. Mi s-a întâmplat de multe ori să arbitrez un meci important şi aveam prieteni care mă rugau să aduc un autograf, un şort de la un jucător pe care ei îl apreciau. Se întâmpla să faci acest gest pentru o situaţie, un copil, un caz.

Am ajuns la concluzia că nu mai am tricouri pe care le-am primit după joc de la anumite echipe. Toate le-am dat şi nu pot să fiu decât fericit dacă am reuşit să smulg un zâmbet. Nu ştiu pentru cine a luat acel autograf Şovre, dar de recomandat e să se evite.

Nu are cum să influenţeze o decizie în timpul jocului, mai ales de la arbitrul asistent. Nu are cum să influenţeze faptul că ai cerut un autograf, dar trebuie evitat. De ce? Pentru că aduce interpretări.

Dacă se nimereşte să greşeşti în favoarea echipei jucătorului respectiv, cei care urmăresc fenomenul se pot gândi la orice. Pentru mine e exclus acest lucru! Arbitrii de la acest nivel sunt triaţi, verificaţi. Eu garantez pentru cei care au reprezentant România în acest joc”, a declarat Cristi Balaj, potrivit Look Sport.

The post Cristi Balaj sare în apărarea lui Octavian Șovre după faza controversată de la finalul meciului Manchester City – Borussia Dortmund. „Nu are cum să influențeze, dar trebuie evitat!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă