Cristi Balaj, după ce Universitatea Craiova și-a exprimat dorința unei testări antidoping pentru meciul cu FCSB: „Nu s-a întâmplat niciodată ca ANAD să nu răspundă solicitării”

2 luni in urmă 3

Cristi Balaj, președintele Agenției Naționale Anti Doping, a vorbit despre dorința exprimată de către Universitatea Craiova, cu privire la o testare de specialitate înainte de meciul cu FCSB.

Partida dintre FCSB și Universitatea Craiova se va disputa duminică, 4 aprilie, de la ora 20:30, pe Arena Națională, în cadrul etapei cu numărul 29 din Liga 1, penultima din sezonul regulat.

ProSport a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul European de Fotbal U21, din Ungaria și Slovenia. Andrei Trifan, Alin Grigore și Mihai Pop (video+foto) transmit cele mai noi informații de la fața locului.

Cristi Balaj, despre o posibilă testare antidoping la FCSB – Universitatea Craiova

Universitatea Craiova ar fi cerut o testare antidoping și înainte de întâlnirea cu FCSB, la baza sportivă din Berceni, însi Cristi Balaj a explicat că testarea se poate face doar la meciurile oficiale și doar dacă solicitantul suportă cheltuielile.

„Cluburile pot să solicite control antidoping pentru un joc oficial atât timp cât suportă din punct de vedere financiar prelevările și analizele. Același număr de prelevări trebuie să îl suporți și pentru echipa ta. Noi suntem cei care decidem cine sunt jucătorii testați. 50-60% din prelevări le-am făcut în afara competiției și aici ne referim la toate competițiile, nu doar la fotbal.

Niciodată noi nu am certificat, nu am spus dacă există sau nu o cerere, dacă vom merge sau nu la un control doping, pentru că ar însemna să apară un viciu de procedură. Nu anunțăm dacă vom merge sau nu vom merge. Nu s-a întâmplat niciodată ca un club să solicite și să achite suma necesară unui control doping, iar ANAD să nu răspundă solicitării, doar că noi din principiu nu anunțăm dacă mergem. Nu confirmăm treaba asta (n.r. dacă au primit solicitare de la Universitatea Craiova)”, a spus Cristi Balaj, la Digi Sport.

Gigi Becali, prima reacție după ce Craiova vrea control antidoping înaintea derby-ului cu FCSB. „Să ceară ce vor ei! Pot veni și la Palat” | EXCLUSIV

The post Cristi Balaj, după ce Universitatea Craiova și-a exprimat dorința unei testări antidoping pentru meciul cu FCSB: „Nu s-a întâmplat niciodată ca ANAD să nu răspundă solicitării” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă