Cristi Balaj, dorit la CFR pe postul de președinte » Prima reacție a fostului arbitru

1 lună in urmă 15

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 septembrie 2021, 15:24 / Actualizat sambata, 04 septembrie 2021 15:45

CFR Cluj este în căutare de președinte după ce Marian Copilu a fost dat afară. După ce s-a scris de interesul clujenilor pentru Dani Coman, Florin Prunea și Adrian Ilie, a venit rândul lui Cristi Balaj să fie pe lista campioanei.

Preşedintele ANAD are o imaginie foarte bună, păstrată din timpul perioadei în care a fost arbitru şi preşedinte la AJF Baia Mare, dar şi datorită recredibilizării Agenţiei Naţionale AntiDoping, care a putut inclusiv să-şi redeschidă laboratorul de la Bucureşti.

Președintele Agenţiei Naţionale AntiDoping este dorit de Dan Petrescu, care l-a sunat și a asigurat că la Cluj este un proiect serios, anunță Digisport

Contactat de GSP.ro, Cristi Balaj nu a vrut să discute despre venirea la CFR: „In acest moment nu am nimic de comentat”

Totuși, din informațiile GSP,  Balaj a cerut câteva zile de gândire, sa se întoarcă în romania,  el fiind în vacanță momentan. Acesta ar fi dispus să meargă la Cluj pentru a negocia.

Conform apropriaților, pare atras de oferta celor de la CFR pentru că s-ar întoarce în fotbal, dar pe de altă parte, la Agenţia Naţională Anti-Doping și-ar dori să termine proiectele începute, ultimul dintre ele fiind legea privind comerțul ilicit de steroizi, care la noi în țară nu era încadrat ca infracțiune.

Măsuri importante adoptate împotriva dopajului de Cristi Balaj

ANAD-ul pregăteşte schimbări importante în lege, pentru a preveni apariţia unui alt caz similar cu cel de la Astra. Chiar preşedintele Agenţiei a dezvăluit câteva detalii din modificarea legislativă pregătită şi a explicat cu ce se ocupă de fapt angajaţii ANAD în mod normal. 

„La direcţia de testare şi educaţie avem 13 persoane. Aceste persoane sunt implicate în tot ce înseamnă a trimite informaţii relevante pentru cluburi si federaţii. Într-un termen scurt am avut peste 300 de sportivi cărora li s-a făcut prelevarea pentru testele de doping, cei ce mergeau la Jocurile Olimpice. 

Ne-am asigurat că noua modificare legislativă... am introdus obligaţia ca fiecare federaţie să aibă un contract de colaborare cu un medic care să fie certificiat de către ANAD, la începutul fiecărui an, când apare fiecare listă substanţe noi interzise, la 1 ianuarie, în fiecare an. 

Acel medic va fi persoana de legătură între federaţie şi noi şi va avea obligaţia de a face cursuri de informare şi a testa jucătorii. Când avem o temă greoaie sau noutăţi, trimitem materiale pentru a informa cluburile”, a declarat Cristi Balaj, pentru Telekom Sport.

Citește alte știri din Liga 1:

Dinamo și-a prezentat transferurile ca în vremurile bune: „Nu ne oprim aici! El va fi dirijorul” + primele reacții ale jucătorilor: „Noi avem nevoie de Dinamo, nu invers”

Dinamo și-a pierdut răbdarea cu Eșanu » „Câinii” s-au înțeles cu portarul lui Ludogorets: „A semnat deja” + Vine și un fost stelist

Playtech: IREAL! Descoperirea care poate salva omenirea de covid! Antidotul șoc pe care l-au găsit specialiștii


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă