Crin Bologa a fost ales în forul de conducere al Asociaţiei Internaţionale a Autorităţilor Anticorupţie, care reunește instituții din peste 140 de țări

2 săptămâni in urmă 22

Şeful DNA, Crin Bologa, a fost ales membru în Comitetul Executiv al Asociaţiei Internaţionale a Autorităţilor Anticorupţie (IAACA), care reuneşte autorităţi anticorupţie din peste 140 de ţări şi regiuni din întreaga lume.

Potrivit unui comunicat al DNA, Adunarea Generală a Asociaţiei Internaţionale a Autorităţilor Anticorupţie (IAACA) a votat, miercuri, componenţa noului Comitet Executiv – forul de conducere al asociaţiei, cu un mandat de trei ani de la data alegerii.

În calitate de procuror şef al DNA, Crin Bologa a fost ales membru al Comitetului Executiv, ca reprezentant al unuia din cele cinci grupuri regionale, şi anume grupul statelor din Europa de Est.

„Este o onoare pentru mine şi pentru DNA să pot contribui cu expertiza şi experienţa profesională acumulată de instituţie în cei aproape 20 de ani de activitate la întărirea luptei împotriva corupţiei, care constituie unul dintre obiectivele IAACA”, a spus Bologa, în mesajul adresat adunării generale.

Este prima oară când un reprezentant al unei instituţii din România a fost nominalizat şi ales în poziţia de membru al Comitetului Executiv al acestei asociaţii.

IAACA a fost înfiinţată în anul 2006 şi reuneşte autorităţi anticorupţie din peste 140 de ţări şi regiuni din întreaga lume.

Scopurile principale ale asociaţiei sunt promovarea implementării efective a prevederilor Convenţiei Naţiunilor Unite Împotriva Corupţiei (UNCAC), cunoscută drept Convenţia de la Merida, şi sprijinirea autorităţilor anticorupţie în activităţile specifice de prevenire şi combatere a fenomenului corupţiei.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă