Crin Antonescu: Cred că refacerea coaliției cu USR e o variantă înfundată. Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide

1 lună in urmă 17

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu spune că sunt puține șanse pentru refacerea coaliției dintre liberali și USR, pentru că între cele două partide există multă ostilitate și „conflicte fundamentale”. Pe de altă parte, Antonescu spune că nu se poate vorbi nici despre o refacere a USL, alianța dintre PNL și PSD.

Se vorbește de refacerea coaliției cu USR. Personal, cred că asta e o variantă înfundată, din cel puțin două mari motive. Eu am trăit multe coaliții. Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide câtă există, de fapt, între USR și PNL astăzi. Și mă tem că în ipoteza în care această coaliție s-ar putea reface, conjunctural, sub diverse presiuni, în acest moment, ea nu are cum să dureze, pentru că conflictele în interior sunt fundamentale”, a spus Crin Antonescu la Digi24.

În al doilea rând, există răspândită masiv în rândurile PNL – și cred că pe bună dreptate – o mare îndoială în legătură cu capacitatea actului de guvernare, a actului administrativ la USR. Vezi guvernarea anului 2016, vezi guvernarea recentă la Ministerul Sănătății, vezi experieele aproape traumatizante de la primăria sectorului 1 din Capitală sau primăria Timișoara”, a adăugat el.

Singurul argument care se invocă, și anume că sunt două partide de dreapta, nu stă în picioare, pentru că nimeni nu îmi poate da un singur element prin care USR să fie definit ca partid de dreapta. Chiar și în Parlamentul European, cele două partide fac parte din grupuri diferite și adeseori aflate în conflict”, a mai spus Antonescu.

Pe de altă parte, spune el, nu se pune problema refacerii USL, deoarece alianța dintre PNL și PSD a fost o alianță electorală, declarată și prezentată ca atare electoratului.

Editor : M.B.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă