Crima care a șocat Germania. O femeie, condamnată la închisoare pe viaţă după ce şi-a ucis 5 copii

3 săptămâni in urmă 14

O femeie de 28 de ani din vestul Germaniei a fost condamnată joi la închisoare pe viaţă, găsită vinovată că și-a ucis în 2020 cinci dintre cei șase copii, toți cu vârste cuprinse între unu şi opt ani, relatează DPA şi France Presse, citate de Agerpres. Anchetatorii bănuiesc că femeia a recurs la crima care a șocat țara, după ce l-a văzut într-o poză pe soțul ei alături de o nouă parteneră.

Cazul șocant a avut loc pe 3 septembrie 2020, în apartamentul familiei din Solingen, lângă Wuppertal. Femeia, pe nume Christiane K, a pus ceva în băutura copiilor ei în timpul micului dejun pentru ca ei să adoarmă. Al șaselea copil al femeii, de 11 ani, a supravieţuit, pentru că nu era acasă. Femeia îl trimisese la bunica lui.

În timpul procesului, acuzarea a susţinut că ea a sedat mai întâi copiii şi apoi i-a înecat sau i-a sufocat pe rând.

Potrivit poliţiştilor anchetatori, femeia ar fi văzut o fotografie a soţului ei, de care era despărțită de un an, cu o nouă iubită. Apoi ea i-a trimis un mesaj că nu-i va mai vedea pe copii din nou.

Judecătorul la rândul său a urmat pe deplin teza parchetului, potrivit căreia Christiane K. şi-ar fi ucis copiii mai ales din „decepţie, furie şi disperare”.

„Viaţa ei s-a schimbat dramatic în acel moment”, a declarat preşedintele tribunalului Jochen Kötter. ”Ea nu a putut să suporte” şi a vrut să-şi pedepsească soţul, a adăugat el.

Tribunalul din oraşul Wuppertal (vest) a recunoscut „circumstanţe agravante” şi a condamnat-o pe femeie la cea mai grea pedeapsă în Germania. Acest lucru exclude practic eliberarea ei înainte de cel puţin 15 ani.

Corpurile copiilor au fost descoperite în paturile lor de către bunică. Mama a insistat că un intrus a pătruns în casa ei, a legat-o şi a forţat-o să trimită mesaje chat înainte de uciderea copiilor.

Ulterior, femeia ea a sărit în fața unui tren, în gara centrală din Düsseldorf, dar a supraviețuit.

Experţi psihiatri nu au găsit nicio dovadă că femeia avea probleme mintale grave. Apărarea a cerut eliberarea pe motiv că rămân îndoieli dacă clientul său a comis crimele.

Foto: Epa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă