Creștere record pentru mașinile parțial hibride în 2021 faţă de 2019. Care sunt principalele motive

2 luni in urmă 23

Înmatriculările de autoturisme cu motoare parţial hibride au crescut de aproape 4 ori în prima jumătate a anului, la 8.016 unități, comparativ cu perioada similară a anului trecut, când aveam 2.212 de astfel de maşini înmatriculate, arată datele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Astfel că, autoturismele cu motoare parţial hibride (mild-hybrid electric vehicle – MHEV) au avut un avans de 3,6 ori în perioada 1 ianuarie - 30 iunie fata de aceeaşi perioadă a anului 2020. Mai mult, comparativ cu numărul de maşini cu motoare parţial hibride înmatriculate în prima jumătate a anului 2019, când erau 552 de unităţi înmatriculate, creşterea din primul semestru al anului curent este de 14,5 ori mai mare.

Automobilele cu motoare parţial hibride au beneficiul închiderii temporare a motorului cu combustie şi înlocuirea lui cu unul electric în momentele în care mașina stă în trafic, frânează sau înaintează din inerție.

Specialistul AutoReport.ro, jurnalistul Gabriel Mistodie explică pentru Ziare.com cele trei motive care au dus la adoptarea atât de rapidă a acestei noi tehnologii de către clienții români.

  • o mașină echipată cu astfel de sistem oferă putere mai mare la un motor pe combustie cu capacitate cilindrică mai mică;
  • consumul unor astfel de vehicule este mai mic comparabil cu mașini clasice cu putere similară, dar și taxele de deținere a unui astfel de vehicul pot fi mai mici;
  • România produce un astfel de vehicul la Craiova, Ford Puma Mild Hybrid fiind primul vehicul de acest fel produs în țară.

În ceea ce priveşte înmatriculările de vehicule cu motoare hibride plug-in, acestea au atins 841 de unităţi în primele şase luni ale anului curent, de peste 3 ori mai mult decât numărul de 266 de maşini cu motoare hibride plug-în înmatriculate în prima jumătate a anului anterior.

Și numărul de înmatriculări al mașinilor complet electrice a urcat la 873 de unităţi în primele şase luni ale acestui an, în creştere faţă de cele 600 de autoturisme înmatriculate în perioada similară din 2020.

Totodată, datele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor mai arată că aproape două treimi (65,4%) din toate autoturismele noi, indiferent de modalitatea de propulsie, înmatriculate în România în primele şase luni ale anului, adică 30.770 de unităţi, au fost achiziţionate de clienţi persoane juridice, în timp ce 34,6% din total, adică 16.314 maşini, au fost cumpărate de clienţi persoane fizice.

Citeste si:

Dieselul și benzina pierd teren pe piața auto, unde doar mașinile electrice au o creștere record. Surpriza oferită de România

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă