Creștere de peste 100% a ajutoarelor pentru înmormântare, la Brașov, din cauza deceselor provocate de coronavirus: ”Ne confruntăm cu o situație fără precedent”

3 săptămâni in urmă 23

Casa de Pensii Brașov anunță că a înregistrat creșteri semnificative a ajutoarelor pentru înmormântare, având creșteri și de peste 100% în lunile septembrie și octombrie a anului trecut, relatează Agenția de presă Rador.

“La Braşov, ne confruntăm cu o situație fără precedent, având în vedere numărul mare de decese. Cererile înregistrate de la 1 noiembrie sunt în jur de 60 pe zi. Pe lunile septembrie şi octombrie ale anului curent a fost înregistrată o creştere de peste 100% față anul precedent. Noi am făcut cereri suplimentare pentru acordarea acestor sume de la bugetul de stat, care s-au şi aprobat, deci nu sunt probleme la plăți”, a explicat directorul executiv al Casei Județene de Pensii, Diana Itu.

Ajutorul pentru înmormântare este în cuantum de 5.380 de lei.

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a anunțat, zilele trecute, că numărul solicitărilor pentru ajutoare de deces a crescut considerabil în ultima lună.

În capitală, cererile s-au dublat față de anii trecuți.

Sursa Foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă