Crestere clara a cazurilor COVID19, in a doua jumatate a lunii ianuarie, avertizeaza directorul medical de la „Matei Balș”.

2 săptămâni in urmă 19

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2020/07/dreamstime_m_173074234.jpg
Numar mare de cazuri va fi februarie, martie şi aprilie, in tara noastra. Este foarte greu de spus când va fi exact vârful. Nu vor fi multe cazuri severe, ci multe imbolnaviri, potrivit G4Media.

Directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Marinescu, a declarat că în ţara noastră se va înregistra, în a doua jumătate a acestei luni, o creştere „clară” a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus şi se aşteaptă ca în februarie, martie şi aprilie să existe „probleme” legate de numărul de cazuri noi de COVID-19.

Adrian Marinescu spune ca undeva din a doua jumătate a lunii ianuarie spre 1 februarie va fi o creştere clară. Mă aştept ca lunile februarie, martie şi aprilie să fie lunile într-adevăr în care vom avea probleme legate de numărul de cazuri. Este foarte greu de spus când va fi exact vârful. (…) Mă aştept să fie un interval de maximum trei luni în care nu vom avea multe cazuri severe, dar vor fi multe infecţii şi marea problemă va fi de a gestiona situaţia, pentru că oamenii vor avea nevoie de evaluare. Ar fi ideal să se rezolve totul în pre-spital, nu la nivel de spital, la camera de gardă”, a afirmat medicul.

Au un risc mai scazut sa faca o forma complicata de COVID19, si de a ajunge la terapie intensiva, persoanele vaccinate cu schemă completă, cele care au trecut prin boală sau cele care s-au vaccinat şi au şi trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2.

Potrivit lui Adrian Marinescu, in luna martie ar trebui să apară „un update” al vaccinului anti-COVID. „Este evident, din datele pe care le avem, că vaccinurile de acum nu au aceeaşi eficienţă pe varianta Omicron, mai spune Marinescu.

Până la această dată, în România au fost confirmate aproape 100 de cazuri cu noua tulpină de coronavirus, iar majoritatea cazurilor sunt la persoane vaccinate.

Citeste articolul intreg pe G4Media.ro.

Articolul Crestere clara a cazurilor COVID19, in a doua jumatate a lunii ianuarie, avertizeaza directorul medical de la „Matei Balș”. apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă