Crește numărul victimelor inundațiilor din nordul Turciei. Câți salvatori au fost mobilizați să ajute sinistrații

2 luni in urmă 25

Nouă persoane au murit în urma inundațiilor produse în nordul Turciei, conform ultimului bilanț al autorităților.

”Nouă dintre conceteăţenii noştri au murit din cauza unor inundaţii în provincia Kastamonu. Căutări continuă în vederea localizării unei persoane date dispărute, a anunţat într-un comunicat Agenţia guvernamentală de gestionarea catastrofelor naturale (AFAD).

Inundaţiile, care au afectat mai ales provinciile Kastamonu, Bartin şi Sinop, situate la malul Mării Negre, au fost cauzate de precipitaţii intense, în noaptea de marţi spre miercuri.

Floods caused by unusually heavy rainfall have hit Turkey's northern coast, tearing down a bridge and leaving villages without power | Read more: https://t.co/0TULanbCHI pic.twitter.com/p6CJ3gsg9p

— RTÉ News (@rtenews) August 11, 2021

Nivelul apei a crescut până la patru metri în anumite oraşe, miercuri, iar străzi din unele oraşe au devenit torente care au antrenat maşini şi panouri de semnalizare.


”Este o catastrofă pe care nu am mai trăit-o de 50 sau 100 de ani. Am înregistrat în unele locuri recorduri de preciptaţii”, anunţa miercuri ministrul Agriculturii şi Pădurilor Bekir Pakdemirli.

Precipitaţii intense au cauzat, de asemenea, alunecări de teren, dintre care una provocat surparea parţială a unui pod rutier. Opt persoane au fost spitalizate, în urma acestei surpări.

Peste 1.000 de salvatori au fost mobilizaţi joi pentru a-i ajuta pe sinistraţi.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă