Crește numărul cazurilor noi de infectare cu noua tulpină COVID din Marea Britanie

1 lună in urmă 1


Institutul Național de Sănătate Publică a transmis Ministerului Sănătății că în România au fost confirmate, până în prezent, 164 de cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului, din Marea Britanie, a anunțat instituția condusă de Vlad Voiculescu.


Cele mai multe cazuri confirmate cu noua tulpină din UK provin din București (92), județul Timiș (11) și județul Cluj (9).


Celelalte județe din România unde s-a depistat noua tulpină britanică sunt Ilfov (6 cazuri), Suceava (8 cazuri), Botoșani (5 cazuri), Vâlcea (4 cazuri), Galați (4 cazuri), Caraș-Severin (2 cazuri), Argeș (2 cazuri), Gorj (2 cazuri), Covasna (9 cazuri) și Giurgiu, Constanța, Mureș, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Prahova, Brăila, Bihor și Dolj (câte 1 caz).


Cazurile confirmate provin dintr-un total de 499 de secvențieri care au fost raportate, până în prezent, Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.


Coordonatorul Campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a atras atenția că „potrivit datelor disponibile, nu putem exclude posibilitatea unui al treilea val care, ținând cont de contagiozitatea crescută a acestei tulpini, s-ar putea să aibă un impact epidemiologic destul de ridicat”.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă