Creşte din nou incidenţa COVID-19 în Bucureşti. Capitala se pregăreşte de noi restricţii

3 săptămâni in urmă 2

Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a ajuns luni la 7.06 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, a anunţat DSP Bucureşti. Duminică, rata de incidența cumulată calculată de DSP Bucureşti la 14 zile era de 7.02.

Citeşte şi: Răzvan Cherecheş aduce veşti proaste după vaccinare: Vom avea un val patru la finalul anului

Prezent la şedinţa conducerii PNL, şeful DSU Raed Arafat a explicat că s-au depăşit 1400 de pacienţi la ATI. Şeful DSU a explicat că situaţia este una critică şi că se iau măsuri pentru creşterea numărului de paturi la Terapie Intensivă.

„Se iau masuri pentru cresterea numărului de paturi.  La acest moment cresterea cazurilor de covid este lenta, nu este o crestere rapida, dar totusi este o crestere. Situatia nu este stabila, din cauza asta s-au luat unele masuri care ne permit sa controlam lucrurile. Speranta noastra este sa începem sa revenim la normalitatea, dar trebuie sa se respecte regulile.

Sunt multe ţări care au programul asta redus, diferenta intre Romania si ele este ca masura se aplica in toata tara, la noi se aplica in funcţie de incidenta.

Telemunca poate fi aplicata, decalarea programului de munca este foarte important.

La DSU am oameni care lucreaza de la distanta. Munca de la domiciliu si declaraea programului de munca evita aglomerarea la magazine si in mijloacele de transport in comun. Sunt judete si zone cu crestere mai mare. Bucuresti, Ilfov, Timis, unde cresterea s-a sistat si se vede deja o scadere. Noi urmarim, exista cresteri in 32 de judete, dar in unele cresterea e mai mare. pana nu ajungi la o anumita incidenta nu aplici masurile respective

Nu suntem singura tara care aplica aceste reguli, sunt tari care aplica reguli mult mai dure.

Este posibil ca Bucureştiul să ajunga la 7,5.”, a explicat şeful DSU.

Citeşte şi: Când se va încheia pandemia de coronavirus. Managerul Spitalului Victor Babeș: „Speranțele noastre se îndreaptă către anul viitor”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă