Crește bilanțul inundațiilor catastrofale din Indonezia: aproape 160 de morți și peste 70 de dispăruți

1 lună in urmă 13


Ciclonul tropical care s-a abătut peste Indonezia și Timorul de Est continuă să facă victime. Noi decese s-au adăugat celor 100 anunțate ieri de BBC, urcând bilanțul la aproape 160.


Alunecările de teren au dus la ruperea șoselelor

UPDATE 6 aprilie, ora 10.35. Numărul deceselor anunțat marți de autoritățile din Indonezia și Timorul de Est este de 157, iar numărul victimelor va continua să crească, spun oficialii, de vreme ce alte peste 70 de persoane sunt date dispărute, în urma inundațiilor.


Ploile torențiale și alunecările de teren au lăsat fără locuință mii de familii, iar operațiunile de salvare sunt îngreunate de drumurile rupte sau blocate și de întreruperile de curent.


Au fost distruse nu numai locuințe și poduri, ci și spitale. 10.000 de oameni, spun autoritățile, au fost nevoiți să fugă din calea apelor.


Din păcate, „vremea rea va continua pentru încă câteva zile”, a anunțat Raditya Jati, purtătorul de cuvânt al agenției care gestionează dezasterele naționale.


Ploaia torențială de duminică, 4 aprilie, a făcut ravagii și distrugeri de la insula Flores, estul Indoneziei, până în Republica Timorul de Est.


Potopul și alunecările de teren ulterioare au cauzat avarierea a mii de case, de poduri și drumuri, iar echipele de salvare încearcă să ajungă la supraviețuitori, a notat și The Guardian.


Imaginile arată case înghițite de ape, resturi care acopereau drumuri întregi, copaci căzuți și linii electrice avariate.


Distanța dintre Indonezia și Timorul de Est este de peste 2.500 de kilometri | Foto: Google Maps

Pe insula Adonara, la est de Flores, un pod s-a prăbuşit, iar echipele de intervenţie s-au luptat ieri, 4 aprilie, cu ploaia torenţială, cu vântul puternic şi cu valurile mari în încercarea de a salva localnicii.


În statul vecin, Timorul de Est, un copil de 2 ani s-a numărat printre cei decedați în urma unei alunecări de teren produse la marginea capitalei.


Bilanț în creștereAutoritățile au avertizat că numărul morților și cel al răniților ar putea crește.


„Noroiul și vremea extremă au devenit o provocare serioasă, iar resturile de pe urma inundațiilor au împiedicat căutările echipelor de salvare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenției Indoneziene pentru Atenuarea Dezastrelor.


Bănuim că mulți oameni sunt îngropați, dar nu este clar câți lipsesc.

Șeful agenției pentru dezastre din East Flores:
Imagini impresionante din Indonezia lovită de inundații catastrofale. Sunt peste 75 de morțiImagini impresionante din Indonezia lovită de inundații catastrofale. Sunt peste 75 de morțiImagini impresionante din Indonezia lovită de inundații catastrofale. Sunt peste 75 de morțiImagini impresionante din Indonezia lovită de inundații catastrofale. Sunt peste 75 de morțiImagini impresionante din Indonezia lovită de inundații catastrofale. Sunt peste 75 de morțiImagini impresionante din Indonezia lovită de inundații catastrofale. Sunt peste 75 de morțiImagini impresionante din Indonezia lovită de inundații catastrofale. Sunt peste 75 de morțiImagini impresionante din Indonezia lovită de inundații catastrofale. Sunt peste 75 de morțiImagini impresionante din Indonezia lovită de inundații catastrofale. Sunt peste 75 de morțiImagini impresionante din Indonezia lovită de inundații catastrofale. Sunt peste 75 de morțiImagini impresionante din Indonezia lovită de inundații catastrofale. Sunt peste 75 de morțiImagini impresionante din Indonezia lovită de inundații catastrofale. Sunt peste 75 de morțiImagini impresionante din Indonezia lovită de inundații catastrofale. Sunt peste 75 de morțiImagini impresionante din Indonezia lovită de inundații catastrofale. Sunt peste 75 de morțiImagini impresionante din Indonezia lovită de inundații catastrofale. Sunt peste 75 de morțiImagini impresionante din Indonezia lovită de inundații catastrofale. Sunt peste 75 de morțiImagini impresionante din Indonezia lovită de inundații catastrofale. Sunt peste 75 de morțiImagini impresionante din Indonezia lovită de inundații catastrofale. Sunt peste 75 de morțiImagini impresionante din Indonezia lovită de inundații catastrofale. Sunt peste 75 de morți

Fotografii: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă