Creșetrea spectaculoasă a gradului de vaccinare în mai multe școli. Ministru Educației vrea controale

4 săptămâni in urmă 19

Vaccinare pe repede înainte în multe școli. Foto/Profimedia Vaccinare pe repede înainte în multe școli. Foto/Profimedia

Rata de vaccinare a crescut spectaculos în ultima săptămână la mai multe unități de învățământ. Ministrul anunţă verificări, prin Corpul de control al ministrului Educaţiei, la toate unităţile de învăţământ unde rata de vaccinare a crescut spectaculos. ”Nu acuzăm, vrem doar să găsim explicaţia acestor schimbări”, a transmis ministrul.

VINERI, 05 NOIEMBRIE 2021, 22:24

SURSĂ: Realitatea AUTOR: Iulian Budușan

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, vineri seară, la TVR 1, că procentul de 54% şcoli cu rată de vaccinare de peste 60% comunicat de către el este de vinerea trecută. 

”Astăzi s-a făcut actualizarea cu cei care s-au vaccinat în ultima săptămână şi vreau să vă spun că progresul este important”, a transmis ministrul.  

Acesta precizează însă că se vor face verificări acolo unde procentul de vaccinare a crescut spectaculos în ultima săptămână.  

”Acolo unde au fost schimbări mai greu de explicat sunt pregătite echipele din Corpul de control al ministrului Educaţiei. Nu acuzăm, vrem doar să găsim explicaţia acestor schimbări de vinerea trecută până vinerea asta, pentru că suntem într-adevăr interesaţi de condiţii de siguranţă pentru elevi”, a mai declarat ministrul.  

Acesta a precizat că numărul total al unităţilor care vor începe şcoala fizic luni va fi centralizat sâmbătă dimineaţă.  

Autorităţile au decis ca reluarea cursurilor să se poată face în format fizic doar în unităţile de învăţământ unde rata de vaccinare în rândul personalului depăşeşte 60%.  

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă