Creşele vor fi preluate în sistemul de educaţie, de la primării: 15.000 de lei, costul standard per copil în creşă / Vor fi primiți copiii de la 11 luni până la 3 ani

2 luni in urmă 35

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2019/10/Copil-la-cresa-gradinita-Pixabay.jpg
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că în şedinţa de joi a Guvernului a fost adoptată hotărârea care stabileşte o valoare de 15.000 de lei pentru costul standard per copil în creşă şi că a fost prezentat în primă lectură un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede preluarea creşelor în sistemul de educaţie, relatează Agerpres, citată de G4Media.ro.

„Este o cerinţă de mulţi ani, a întregii societăţi, de definire a acestui cost standard per copil în creşă. Acest cost standard a fost stabilit la o valoare de 15.000 de lei pe copil, pentru cheltuieli salariale, la care se adaugă o componentă de 585 de lei pentru cheltuieli materiale”, a arătat ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.

Cîmpeanu a atras atenţia asupra faptului că în cazul grădiniţelor costul standard este de 7.431 de lei pentru fiecare copil.

„(În cazul creşelor, n.r.) este puţin mai mult de dublu, pentru că este vorba în primul rând de grupe mai mici, la jumătate faţă de grupele din grădiniţă, şi este vorba de cerinţe speciale de îngrijire în acest domeniu antepreşcolar. (…) Din primele consultări a reieşit că în creşă vor putea merge copii de la zero la trei ani, prin zero ani înţelegându-se vârsta de 11 luni, vârstă până la care am înţeles că este recomandat ca aceşti copii să stea împreună cu mamele”, a precizat ministrul.

Cîmpeanu a menţionat că în prezent există 387 de creşe care urmează să fie preluate în sistemul de educaţie.

Foto: Pixabay.com

Articolul Creşele vor fi preluate în sistemul de educaţie, de la primării: 15.000 de lei, costul standard per copil în creşă / Vor fi primiți copiii de la 11 luni până la 3 ani apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă