Cresc salariile demnitarilor. Virgil Guran, senator PNL: „Să fim bogaţi şi cinstiţi!”

1 săptămână in urmă 16

Cresc salariile demnitarilor. Majoritatea PSD-PNL-UDMR a adoptat un amendament prin care salariile demnitarilor si ale angajatilor din Guvern, Parlament si Administratia Prezidentială vor creste de la 1 noiembrie. Unele dintre acestea chiar si cu 25 la sută.

Cresc salariile demnitarilor. Virgil Guran: România o va duce mai bine

Citeşte şi Senatul a decis majorarea salariilor demnitarilor. Boloș: „Dacă mă uit la salariile demnitarilor din UE pot să fiu invidios. Un ministru din UE câștigă 15.000 euro, în România 2.500”

Printre senatorii care au votat pentru majorarea propriilor salarii se află şi Virgil Gura, senator PNL.

„În 1990 l-am auzit pe Iliescu spunân: ‘să fim săraci și cinstiți’. Eu cred că în România trebuie să începem să învățăm altceva: să fim bogați și cinstiți și România o va duce mai bine”, a declarat Virgil Guran, potrivit Digi24.

Şi László Attila, senator UDMR, a votat pentru creşterea salariilor demnitarilor începând cu 1 noiembrie.

„Am votat pentru. S-a uitat de această categorie socială și s-au înghețat salariile”, a declarat senatorul UDMR.

„Și venitul meu e afectat de inflație. Venitul meu trebuie să fie și el actualizat, ca al oricărui român afectat de inflație”, a spus şi Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL

Nu toţi senatorii consideră de bun augur această măsură.

„Am refuzat să votez. În mod normal, sunt împotrivă”, a spus Adrian Costea, senator AUR

Reamintim că Senatul a adoptat, miercuri, majorarea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ. Printre indemnizațiile care ar putea fi majorate se numără cele ale parlamentarilor, miniștrilor, primarilor sau președinților de consiliile județene sau locale. Decizia luată de Senat, care este prima cameră sesizată, a fost votată chiar în ziua în care judecătorii CCR au decis că majorările salariale din sistemul public care urmau să se aplice demnitarilor sunt neconstituționale.

Senatul este primă cameră sesizată, camera decizională fiind Camera Deputaților.

Citeşte şi PSD se opune creşterii salariilor parlamentarilor: „Vom propune să se aplice doar aleşilor locali”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă