Cresc nemulțumirile în PNL. Motreanu, atac la Cîțu: Nu-ți poți construi cariera cu un mesaj isteric anti-PSD și să propui guvern cu ei

1 săptămână in urmă 21

Președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, lansează un atac dur la adresa conducerii partidului după decizia de a intra la guvernare alături de PSD. Motreanu îl critică pe Florin Cîțu despre care spune că și-a construit cariera politică cu un mesaj „isteric” împotriva PSD.

„Votul cerut astăzi de Florin Cîțu în Biroul Politic Național pentru un guvern în alianță cu PSD este total nereprezentativ, în special din perspectiva eticii politice, dacă se mai ține cont de asta în România”, scrie Motreanu.

„Niciunde în lumea aceasta nu îți poti încalca atât de repede și într-un mod atât de profund tot ceea ce ai susținut și promis pentru a te alege președinte de partid. Nu este permis! Nu poti castiga Congresul cu un program și un mesaj puternic împotriva PSD, nu îți poți construi cariera politică doar pe acest discurs, expus într-un mod aproape "isteric” în timpul Congresului și apoi, după nici două luni de zile, să propui tot tu să se facă Guvern cu PSD și să duci negocieri nu doar pentru guvern de criză cu măsuri imediate, de criză, ci să ai negocieri pe teme care ne despart ideologic precum fiscalitatea, justiția sau viziuni constituționale”, îi transmite Motreanu lui Florin Cîțu.

De asemenea, președintele PNL Giurgiu îi cere lui Florin Cîțu „un gest de onoare”.

„Este absolut imoral și neprincipial, și chiar dacă pentru moment pare singura soluție pentru un Guvern stabil, ca “lider” politic al PNL nu mai ai nicio autoritate morală, niciun ascendent asupra liberalilor care au votat la Congres, pentru că probabil mulți te-au votat chiar pentru că te-ai prezentat anti-PSD în fața lor, și, din acest motiv, se impune un gest de onoare”, mai scrie Motreanu.

Și Raluca Turcan a criticat conducerea PNL din cauza modului în care au fost desfășurate negocierile cu PSD pentru noul Guvern și cere demisia lui Florin Cîțu.

Editor : R.K.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă