Cresc infectările COVID la cei mici: 8 copii sub 5 ani, internați la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, în Capitală - Ce SIMPTOME au

2 săptămâni in urmă 21

MIERCURI, 05 IANUARIE 2022, 16:56

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

La Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală sunt internaţi 8 copii cu vârste sub cinci ani, inclusiv sugari. Anunțul a fost făcut de medicul Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al celui mai mare spital pentu copii din România.

„Numărul infecţiilor a crescut de la începutul anului. Acum sunt 8 copii internaţi in compartimentul de COVID. Toţi sunt sugari sau copii mici până în 5 ani”, a declarat Raluca Alexandru, potrivit adevarul.ro.

Medicul a precizat cei mici au forme uşoare de boală, fără necesar de oxigen și a explicat că secvenţierea se face numai la aparţinătorii acestora, dacă au venit dintr-o ţară cu transmitere comunitară sau dacă se prezintă cu o reinfecţie la 1-2-3 luni.

Despre simptomele copiilor, medicul a mai spus că sunt asemănătoare cu cele date de gripă - rinoree, strănut, tuse, febră. Uneori pot fi și simptome digestive, mai ales în cazul copiilor mici: durere de burtă, vărsături, inapetenţă.

Potrivit bilanțului de miercuri, 5 ianuarie, arată că în unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.259, cu 56 mai mult decât în ziua anterioară. Din totalul pacienților internați, 88 sunt minori, 82 fiind internați în secții, cu 10 mai mult decât în ziua anterioară.

De asemenea, la ATI  sunt internate 409 persoane, cu 19 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 409 de pacienți internați la ATI, 34 au certificat care atestă vaccinarea. Dintre cei internați la ATI, 6 sunt copii, cu unul mai puțin decât în ziua anterioară.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă