Cresc efectivele armatei americane în Europa. Joe Biden schimbă planul pe care îl avea Donald Trump

2 luni in urmă 22

Armata SUA a anunţat vineri, 6 august, că renunţă să restituie guvernelor din Germania şi Belgia şase instalaţii militare, și a citat, fără a numi Rusia, „nevoi tot mai mari în teatrul european”.

Decizia, într-o primă fază, de a închide aceste şase obiective a fost luată în 2010 şi 2015, iar proiectul de întreţinere a acestora nu este, prin urmare, legat de intenţia fostului preşedinte Donald Trump de a reduce prezenţa militară americană în Germania, care îngrijorase foarte mult Berlinul şi nu a fost niciodată pusă în aplicare.

Preşedintele american Joe Biden, care consideră Rusia ca o ameninţare serioasă la adresa securităţii europene, a revenit deja asupra planului predecesorului său Donald Trump.

Efectivele armatei americane în Germania au crescut chiar uşor în ultimele luni. La sfârşitul lunii martie, erau peste 35.000 de soldaţi şi familiile lor, repartizaţi la 21 de baze militare în toată ţara.

Cele şase baze în cauză sunt cazărmi secundare, depozite şi spaţii de birouri, a precizat vineri, într-un comunicat, comandamentul armatei terestre americane din Europa.


Citeste si:

Europa, în fața unui val de scumpiri la prețul energiei. Fabrici oprite în Bulgaria, iar Spania cere ajutorul UE

Vizită conjugală pentru Alexei Navalnîi, la închisoare. Opozantul rus și soția sa Iulia au petrecut trei zile împreună

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă