Credincioșii din Grecia au sfidat restricțiile anti-Covid la slujbele de Bobotează: „Nicio lege nu ne poate da ordine”

2 luni in urmă 1


Chiar dacă guvernul elen a impus restricții care interzic adunările publice, inclusiv ceremoniile religioase, bisericile din Grecia au ținut, miercuri, slujbe de Bobotează, informează Reuters, citată de Agerpres.


''Ordinele guvernului sunt un lucru, iar credinţa este un alt lucru'', a declarat Stavroula, o credincioasă în vârstă de 38 de ani, după ce a participat la slujba de dimineaţă într-o biserică de la periferia Atenei. ''Nicio lege nu ne poate da ordine'', a mai spus aceasta.


Poliția a patrulat în fața mai multor biserici, dar a anunțat că nu va interveni în desfășurarea serviciului religios și va folosi măsuri ''moderate'' pentru a-i împiedica pe oameni să nu se înghesuie înăuntru.


Această abordare subliniază reticența guvernului conservator condus de Mitsotakis de a intra în conflict cu Biserica Ortodoxă, care joacă un rol esențial în viața publică din Grecia.


Duminică, autoritățile au extins măsurile de izolare retrăgând permisiunea acordată anterior de a desfășura slujbe de Bobotează la care să participe un număr maxim de 50 de persoane în bisericile mari și de 25 în lăcașurile de cult de mici dimensiuni.


În ultimele săptămâni, au apărut focare semnificative de COVID-19 în nordul Greciei și în regiunea Attica (vest), în apropiere de capitala Atena.


În Grecia, până acum, 141.453 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, iar 5.051 au murit.


Restricții încălcate și în România


De Bobotează, nici românii nu au respectat regulile sanitare impuse de autorități. Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a adunat mii de oameni în Constanța. Credincioșii s-au înghesuit după gardul ce a separat preoții de enoriași.


Foto: Profimedia
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă