Creatorii "South Park" au semnat un contract de 900 de milioane de dolari, unul dintre cele mai mari din istoria televiziunii

2 luni in urmă 25

Creatorii serialului de animaţie "South Park", Trey Parker şi Matt Stone, au semnat joi un nou acord cu grupul de media ViacomCBS Inc. care le va plăti celor doi peste 900 de milioane de dolari pe parcursul următorilor şase ani, unul dintre cele mai mari acorduri semnate vreodată în istoria televiziunii, transmite Bloomberg.

Cele două părţi au precizat că Trey Parker şi Matt Stone vor utiliza aceşti bani pentru a produce noi episoade din serialul "South Park" pentru reţeaua Comedy Central, parte din grupul ViacomCBS, precum şi noi filme pentru serviciul de streaming Paramount+. Primul proiect în cadrul noului acord ar urma să fie un film inspirat din serialul "South Park" care va fi lansat până la finele acestui an.

Acordul semnat cu creatorii "South Park" reprezintă un semnal clar al angajamentului grupului ViacomCBS faţă de serviciul de streaming Paramount+. Acest serviciu este în urma rivalilor Netflix şi Disney+ dar de la relansarea sa, în luna martie a acestui an, a reuşit să câştige mai multe milioane de de abonaţi. ViacomCBS vrea să profite de viitoarele filme "South Park" pentru a accelera creşterea serviciului Paramount+, având în vedere că serialul dezvoltat de Trey Parker şi Matt Stone este cel mai urmărit serial de pe Comedy Central, scrie Agerpres.

La finele lunii iunie, ViacomCBS a anunţat că avea peste 42 de milioane de abonaţi la toate serviciile sale de streaming, care includ Paramount+, BET+ şi Showtime.

Pentru Trey Parker şi Matt Stone noul acord, care se întinde până în 2027, include şase noi sezoane din serialul de animaţie "South Park" şi 14 lung metraje pentru streaming.

"Am făcut un film "South Park" în 1999 şi de atunci nu am mai făcut altul pentru că serialul a fost atât de satisfăcător. Acum suntem mai bătrâni şi ideea a ceea ce ar putea fi filmele pentru streaming este destul de atrăgătoare", a declarat Matt Stone.

Serialul "South Park" se difuzează de 24 de ani, fiind unul dintre cele mai îndelungate seriale din istoria televiziunii. De-a lungul anilor Trey Parker şi Matt Stone au reuşit să menţină calitatea serialului prin faptul că produc doar între şase şi zece episoade pe an. Fiecare sezon este produs pe parcursul a mai multe luni în Los Angeles.

Editor : V.M.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă